REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Robert Şerban: Trebuie regândit contractul de salubrizare şi să renunţăm la ideea de noi taxe

Robert Şerban: Trebuie regândit contractul de salubrizare şi să renunţăm la ideea de noi taxe

Replica API 1 martie 2016 | 23:51 499

Candidatul PNL la Primăria Eforie,

Candidatul PNL la Primăria Eforie,

Robert Şerban

În comparaţie cu multe alte localităţi din judeţul Constanţa, dar şi din ţară, la Eforie fuziunea PNL-PDL pare a fi un succes. Robert Şerban este susţinut atât de liberali, dar şi de foştii pedelişti, în demersul său de câştigare a Primăriei Eforie. Candidatul liberalilor spune că vrea, după mai multe mandate câştigate de un social-democrat,. să spargă gheaţa şi să readucă Primăria Eforie aproape de cetăţeni: „Vreau să avem o administraţie publică locală cu adevărat transparentă, aproape de oameni”.

Reporter: Ce anume v-a determinat să luaţi decizia de a candida la Primăria Eforie?

Robert Şerban: Felul cum arată oraşul, cei 8 ani de experienţă dobândită în administraţia publică locală în calitate de viceprimar, încrederea pe care mi-a acordat-o PNL Eforie, echipa care mă susţine în acest demers. Dar, cel mai mult, m-a determinat să candidez dorinţa de a schimba faţa oraşului Eforie. Doresc să redau încrederea cetăţenilor în Instituţia Primăriei Eforie.

Rep.: Cel mai mare scor obţinut până acum de un contracandidat al actualului primar a fost cel al candidatului din partea fostului PDL, în 2008. Vă bazaţi acum pe aceeaşi mobilizare a fostului PDL, dar în favoarea dvs.?

R.Ş: Sută la sută! În decembrie 2015, pe data de 17, am fost propus candidat al PNL la Primăria Eforie de către copreşedintele organizaţiei, domnul Anghel Ionuţ (din fostul PDL – n.r.), lucru care spune foarte multe. Toată organizaţia fostului PDL este acum în echipa noului PNL şi mă va sprijini întru totul în acest demers de câştigare a Primăriei Eforie.

Rep.: Care sunt principalele probleme ale oraşului Eforie şi cu ce soluţii veniţi dvs.?

R.Ş.: Sunt multe de spus. Aş începe cu problema curăţeniei, infrastructura oraşului, reţelele de gaze... În privinţa reţelelor de gaze, aş lucra la realizarea lor cu adevărat, în sensul că în momentul de faţă lucrurile stagnează. Ştiu şi motivul şi ştiu şi cum am putea remedia această problemă. Probleme sunt şi la proiect 11 Eforie Nord, în sensul că trebuie amenajate străzile, trotuarele, bordurile; se impune reamanajarea locurilor de joacă. De asemenea, în proiect 12 Eforie Sud sunt probleme cu drumurile, dar şi cu iluminatul stradal. Există acolo vile care au curent în regim de organizare de şantier, ceea ce nu este normal. Ştiu această problemă şi sunt alături de oamenii din zonă. Se impune, totodată, reabilitarea străzilor Tudor Vladimirescu, Brizei, Dezrobirii, Mării, într-un final - tot ce înseamnă infrastructură. La capitolul curăţenie, trebuie regândit contractul de salubrizare.

Rep.: Ce veţi face în legătură cu romii cazaţi provizoriu în internatul liceului? Presupun că eu nu pot locui acolo la nesfârşit.

R.Ş.: Clădirea respectivă, din punct de vedere al structurii de rezistenţă, nu mai poate fi locuită. Într-un final, clădirea în cauză va trebui demolată, iar persoanele care locuiesc acolo vor fi relocate în limita disponibilităţii locuinţelor sociale.

Rep.: Eforie se bazează foarte mult pe activitatea din turism. Cum vedeţi dvs. dezvoltarea acestui sector, în ce direcţie ar trebui canalizate eforturile administraţiei locale?

R.Ş.: Cum spuneam şi mai devreme, întreaga infrastructură trebuie să se afle în atenţia administraţiei publice locale, pentru că de ea se leagă dezvoltarea activităţii de turism în Eforie. Pe lângă tramă stradală, trotuare, este necesară ecologizarea Lacului Belona, asfaltarea străzii Mării între cele două Eforii şi trebuie să fie pus accentul pe o bună colaborare a administraţiei publice cu asociaţia patronatelor din turism. În acest sens, cred că este necesar ca administraţia locală să aibă întruniri periodice cu agenţii economici şi să ia decizii în comun în ceea ce priveşte sezonul estival. De asemenea, primăria trebuie să fie receptivă la problemele ridicate de agenţii economice, fie că vorbim despre parcări, ordine publică şi aşa mai departe, şi să ofere sprijin.

Rep.: La Eforie, înţeleg că există o anumită problem în ceea ce priveşte colectarea taxelor şi impozitelor, şi nu mă refer la cetăţenii simpli, ci la anumiţi agenţi economici. Ce este de făcut?

R.Ş.: Lucrurile nu stau aşa. Colectarea taxelor şi impozitelor este reglementată de lege. Cine nu plăteşte la timp, este penalizat. Şi, dacă tot aţi menţionat taxele şi impozitele, vreau să vă spun că marţi, 1 martie, avem şedinţă de consiliu local, când vom discuta aplicabilitatea taxei de întreţinere a domeniului public pe anul 2015. Este o taxă pe care consilierii locali ai PNL nu au votat-o în 2015. Pe anul în curs, ea a fost, de asemenea, respinsă, atât de către consilierii PNL, dar nu numai.

Nu vedem rostul acestui bir, atâta timp cât plătim pentru un serviciu de curăţenie în oraş. În plus, reacţia populaţiei a fost una extrem de vehementă. Oamenii care au auzit că se intenţionează aprobarea acestei taxe, ne-au bătut obrazul. Ne-au reproşat că îi copleşim cu taxe. Taxa s-ar fi aplicat şi în cazul cetăţenilor simpli, dar şi a agenţilor economici, care ne-au spus că nu mai fac faţă. Noi trebuie să renunţăm la ideea de a pune noi şi noi taxe. Nu aşa ajutăm urbea să se dezvolte. Dacă „omorân” agentul economic, „omorâm” şansa celor două staţiuni de a prospera.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Informati f bn acest domn in 2016 problema e ca la fel ca toti ceilalti are memorie scurta si cuvint de c..a Cite promisiuni ce aproape de oameni si acu...cine l mai vede.Eu Nu, politica strutului. Incompetenti.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367