REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Robert Turcescu, declaraţii pe tema investițiilor în județul Constanța

Robert Turcescu, declaraţii pe tema investițiilor în județul Constanța

Replica API 10 februarie 2017 | 00:00 342

Robert Turcescu, deputatul PMP, a susținut în cursul zilei de 9 februarie a.c., o conferință de presă la Constanța, prima după campania electorală. Parlamentarul a anunțat că va veni în mod regulat, o dată sau de două ori pe lună, pentru a fi aproape de electoratul care l-a ales. În cadrul conferinței, s-a discutat despre două subiecte importante și anume: raportul în dezbaterile privind bugetul pe anul în curs și situația politică actuală„În calitate de parlamentar ales al județului Constanța, am depus în comisiile de specialite și apoi am susținut în plenul reunit ale Parlamentului 58 de amendamente, referitoare la obiective de investiții și de modernizare a unor obiective în județul Constanța. într-o logică a lucrurilor pe care am intuit-o, ele au fost respinse. Această este vestea proastă. Aș vrea să vă spun că amendamentele pe care le-am depus au fost colectate în urma unui dialog cu reprezentanții PMP în Consiliile Locale din județ. Sunt obiective de investiții absolut necesare. Însă, 4 ani mă voi bate ca aceste investiții să fie realizate”, a spus Turcescu. Începând de ieri, 8 februarie a.c., de la adoptarea bugetului statului, primăriile au la dispoziție 30 de zile să depună documentele pentru a accesa fonduri de la Ministrul Dezvoltării pentru investiții pe plan local. „Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este un program dirijat și gestionat de Ministerul Dezvoltării, un minister care și în actuala configurație parlamentară deține sumele cele mai mari din arhitectura bugetară. Primarii au la dispoziție o fereastră de 30 de zile începând de la data adoptării bugetului de stat, adică ieri (n.r. 8 februarie 2017), în care pot depune la Ministerul Dezvoltării cereri pentru finanțarea unor obiective de investiții. Din această perspectivă, fac apel la dumneavoastră, ca reprezentanți ai presei locale să faceți cunoscut acest apel al subsemnatului către primari să completeze în timp cât mai scurt aceste fișe de finanțare pentru a obține finanțări. Se pot obține bani”, a punctat Turcescu. Robert Turcescu a observat că unii primari nu știau de această posibilitate. "Prin OUG 9 i se permite ministrului Dezvoltării să jongleze cu banii. Practic, ministrul Dezvoltării este mai important decât premierul întrucât banii se află în pixul său", a adăugat deputatul PMP.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand acoperit cand descoperit hotaraste--te odata!
0
3
Cetateni ai Judetului Constanta, pisati-va pe ei.
0
3
zici ca asteapta ospataru fiind lacomi dupa cum stiti sa aduca careva ceva de pomana stiind ca pomana ingrasa; Pentru inceput vor primi muie, felul doi supt desert lins fara lamaie ! care mai doreste doar pe bani !
1
4
Dle Turcescu,sa le deschideti ochii si mintea tuturor primarilor din jurul orasului Medgidia in vederea racordarii la gaze.Nici o localitate rurala din aceasta zona nu este racordata la gaze,tinand cont ca ,gazele sunt de 15 ani in zona.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218