REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Roboții vor înlocui forța de muncă, iar mașinile vor genera 20% din conținutul de business

Roboții vor înlocui forța de muncă, iar mașinile vor genera 20% din conținutul de business

Replica API 7 martie 2016 | 00:00 247

În viitor

În viitor

sursa foto capital.ro

Într-un viitor apropiat, la doi ani distanță, mașinile vor genera fără costuri suplimentare 20% din conținutul de business al unei companii, roboții vor înlocui eficient forța de muncă umană, iar atacurile cibernetice vor fi din ce în ce mai complexe și greu de decriptat. Cel puțin, acestea sunt concluziile specialiștilor Cisco și cei ai BRINEL, expuse în cadrul Cluj ConnectingDay și puse pe seama digitalizării din ultimii ani, care influențează direct societatea și, implicit, organizațiile publice sau private.

Potrivit lui Dorin Pena, director general Cisco România, și lui Marcel Borodi, directorul general BRINEL, integrator independent de sisteme, evoluția efervescentă a digitalului în viața de zi cu zi a creat un efect disruptiv la nivel de modele de business și organizații, care schimbă cu totul paradigma tehnică. Pentru a face față provocărilor, acestea trebuie să fie pregătite pentru schimbare, mai ales din punct de vedere al securității cibernetice și al gestionării informațiilor.

”Trăim un efect de digitalizare a societății. Întrebarea este cum putem să ne adaptăm la ceea ce ne așteaptă. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce privește cantitatea de date și aplicații. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicații mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populație de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate și vor avea o rază de acţiune mult mai largă”, a spus Dorin Pena.

Într-o lume în care mobilitatea este vitală, cu ajutorul căreia am ajuns să comandăm taxiuri, planificăm vacanțe, plătim facturi sau taxe, gestionarea datelor și siguranța lor sunt obligatorii și din ce în ce mai complexe, potrivit specialiștilor Cisco și cei ai BRINEL. „IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supraviețuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, și în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poți rezista.

Daca nu te sincronizezi cu evoluția tehnologică, decizi că nu vrei să-ți mai continui activitatea în maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcțional pe termen lung, și a partenerilor care le pot susține, devin decizii de importanță strategică”,a spus și Marcel Borodi, potrivit capital.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614