REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rodia, fructul minune: beneficii și recomandări

Rodia, fructul minune: beneficii și recomandări

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:00 1011

Rodiile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți de preț, așa că este recomandat să facă parte din alimentația ta – Iată ce beneficii are consumul acestor fructe!

Beneficii rodie

Bogate în antioxidanți – rodiile sunt o sursă extrem de bogată în antioxidanți, cei mai importanți dintre aceștia fiind polifenolii, dintre care taninurile, acidul elagic și antocianinele se regăsesc în cantitățile cele mai mari. Prezența antioxidanților în organism împiedică sau amână procesul de îmbătrânire celulară. Totodată, antioxidanții ajută și la estomparea inflamației cronice din organism, scrie doc.ro.

Conținut ridicat de potasiu – conținutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele de rinichi, dar are și alte efecte benefice, printre care și scăderea ratei de deces.

Remedierea problemelor digestive – fructul, coajă dar și frunzele de rodie au efecte benefice asupra digestiei, calmând durerile de stomac și eliminând diareea. Poți consumă rodia că atare, ori poți consumă ceai făcut din frunze de rodie pentru a te bucură de efectele pozitive pe care această le are asupra digestiei.

Prevenirea bolilor cardiace – consumul de rodie menține tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic și alte probleme ale inimii. Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Benefică pentru anemici – rodia are un conținut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, amețeală și lipsa energiei ori problemele de auz.

Efecte pozitive pentru sănătatea orală – proprietățile antibacteriene și antivirale ale rodiilor protejează dintii și gingiile de problemele ce ar putea apărea la nivelul cavitații bucale.

Prevenirea cancerul – consumul de rodii previne dezvoltarea celulelor canceroase în organism, datorită conținutului ridicat de flavonoizi, antioxidanți cu un puternic efect anticancerigen.

Reducerea inflamației din organism – inflamația este cea care declanșează boli grave precum cele cardiace, diabetul de tip 2, maladia Alzheimer sau obezitatea. Consumul de rodie are proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului bogat în antioxidanți al acestui fruct.

Un studiu făcut pe pacienți bolnavi de diabet a demonstrat că 250 ml de suc de rodie consumat zilnic, preț de 12 săptămâni, a scăzut inflamația din organismul acestora cu până la 32%. Datorită acestor proprietăți, oamenii de știință au mers pe pistă posibilității că rodia să poată reduce inflamația asociată demenței și maladiei Alzheimer.

Reducerea durerilor provocate de artrită – gonartroză (numită și osteoartrită, care este un tip de artrită), dar și alte dureri articulare, pot fi ameliorate de consumul de rodie. Întrucât rodia are proprietăți antiinflamatoare, consumul acesteia va reduce inflamatiile articulare, calmând durerile provocate de artrită. Mai mult decât atât, studiile au arătat că extractul de rodie blochează enzimele care atacă articulațiile persoanelor care suferă de osteoartrită.

Eliminarea infecțiilor fungice și bacteriologice – sucul de rodie și-a dovedit eficientă în lupta cu infecțiile bacteriologice, dar și cu cele fungice. S-a demonstrat că acesta ajută la eliminarea ciupercii Candida albicans, dar și a problemelor de la nivelul cavitații bucale precum gingivită.

Pentru a beneficia de efectele pozitive pe care rodia le are asupra sănătății tale, poți consumă acest fruct că atare, în salate de fructe, sub formă de suc sau, la recomandarea medicului, sub formă de extract ori suplimente alimentare.

Întrebuințări neașteptate ale rodiei

Sucul proaspăt de rodie poate fi folosit pentru reducerea producției de sebum de la nivelul pielii. Persoanele care au tenul gras ar trebui să aplice acest suc pe piele o dată pe zi și să îl lase să acționeze în jur de 5-10 minute. De asemenea, rodia poate fi folosită și pentru prepararea unei măști de față DIY, alături de ingrediente precum pulpă de avocado, banană sau albușul de ou. Îmbunătățirile se vor vedea după câteva utilizări.

Congelează boabele de rodie și apoi folosește-le pentru a răci băuturile preferate, fie ele răcoritoare, fie alcoolice.

Rodia poate fi folosită și pentru pigmentarea părului roșcat. Boabele se pun în blender, iar sucul obținut se aplică pe părul curat, se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute, iar apoi se îndepărtează prin clătire cu apă din abundență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102