REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Roma", marele câştigător la Critics' Choice Awards

"Roma", marele câştigător la Critics' Choice Awards

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 382

Filmul "Roma", o odă adusă de regizorul mexican Alfonso Cuarón copilăriei sale petrecute în Ciudad de Mexico în anii '70, este marele câştigător al celei de-a 24-a ediţii a premiilor Critics' Choice, considerate un barometru pentru Oscaruri, informează Xinhua şi APP.

"Roma" a fost recompensat la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun film într-o limbă străină", în timp ce Cuarón a primit trofeul pentru "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună cinematografie".

Filmat în alb-negru, în spaniolă şi mixtecă, "Roma" este o cronică semi-autobiografică a unui an din viaţa familiei lui Cuaron şi a bonei sale, Cleo.

Pelicula - al cărei nume îl evocă pe cel al unui unui cartier bogat din Ciudad de Mexico - a fost recompensată recent cu două Globuri de Aur şi este cotată printre favoritele la ceremonia de acordare a Oscarurilor din luna februarie.

Christian Bale, care dă viaţă vicepreşedintelui american Dick Cheney în "Vice", a fost desemnat "cel mai bun actor" şi "cel mai bun actor într-o comedie", în timp ce Glenn Close ("The Wife") şi Lady Gaga ("A Star is Born") au împărţit premiul pentru "cea mai bună actriţă".

La categoriile care recompensează rolurile secundare, Mahershala Ali ("Green Book") s-a impus la actori, iar Regina King ("If Beale Street Could Talk") la cea dedicată actriţelor.

Starurile din pelicula istorică "The Favourite" au fost recompensate pentru "cea mai bună distribuţie", iar una dintre vedetele distribuţiei, Olivia Colman, la categoria "cea mai bună actriţă într-o comedie".

De asemenea, "Spider-Man: In Spider-Verse" a câştigat la categoria "cea mai bună animaţie", în timp ce "Mission: Impossible - Fallout" s-a impus drept "cel mai bun film de acţiune".

Multi-nominalizatul "Black Panther" a fost premiat la categoriile "cele mai bune efecte vizuale", "cel mai bun design de costume" şi "cel mai bun design de producţie", în timp ce "Crazy Rich Asians" s-a impus în faţa "The Favourite" şi "The Death of Stalin" la categoria "cea mai bună comedie".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108