REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România a accelerat negocierile cu partea chineză pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și termocentrala Rovinari

România a accelerat negocierile cu partea chineză pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și termocentrala Rovinari

Replica API 9 noiembrie 2017 | 00:00 418

Ministrul Energiei:

Ministrul Energiei:

Toma Petcu

România a accelerat negocierile cu partea chineză pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și realizarea unui grup nou pe lignit la termocentrala Rovinari, în ultimele trei luni fiind mai multe runde de discuții decât în ultimii ani la un loc, a declarat, miercuri, ministrul Energiei, Toma Petcu, cu ocazia vizitei în România a unei delegații de companii și instituții din China, condusă de Nur Bekri, vicepreședintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă din China, scrie Agerpres.

Delegația chineză participă miercuri la conferința ministerială în cadrul formatului de cooperare China-Europa Centrală și de Est (formatul 16+1).

"Prin inițiativa Guvernului României de a-și asuma coordonarea domeniului energetic în cadrul formatului de cooperare 16+1, vrem să întărim că țara noastră poate fi o țară lider în domeniul energiei în Europa Centrală și de Est. Credem că această regiune se poate dezvolta foarte mult în următoarele decenii în sectorul energetic, devenind o zonă mult mai independentă și mai interesantă pentru investitori. Sigur, acest lucru poate fi atins, în primul rând, prin eforturile noastre, ale statelor din această zonă", a spus Petcu.

Potrivit acestuia, prezența la București a reprezentaților din 16 state europene și China poate fi un pas înainte în privința cooperării în această direcție.

"Desigur, pentru a reuși avem nevoie și de parteneriate, de investiții, know-how și tehnologii. De aceea, prezența companiilor din statul chinez poate facilita în cadrul reuniunii discuții aplicate și concrete privind proiecte în domeniul energiei. În opinia mea, aceste două zile de discuții sunt o ocazie pentru un dialog deschis între companiile prezente și decidenții din statele central și est-europene. De aceea, avem speranța că întregul efort diplomatic și economic va pune bazele, aici în România, a unor posibile viitoare proiecte, care să crească siguranța în alimentare cu energie și stabilitatea zonei central și est-europene", a continuat ministrul Energiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chinezii stiu sa dea spaga, canadienii nu!
0
0
Vreti sa se faca o chinezaraie cu reactoarele nucleare.De ce nu am mers mai departe cu sistemul Candu canadian, ce este sigur ,d.p.d.vedere al securitatii nucleare?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614