REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

România a anunțat la Summitul ONU pentru climă că se alătură luptei împotriva efectelor schimbărilor climatice

România a anunțat la Summitul ONU pentru climă că se alătură luptei împotriva efectelor schimbărilor climatice

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 326

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a participat, luni, la deschiderea primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică. Potrivit unui comunicat de presă, România și-a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

„Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050. Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Instituția a subliniat intenția României de a sprijini „de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naționale”.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu se află în SUA, în perioada 22 - 29 septembrie, unde efectuează o vizită de lucru alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alaturati-va cat mai repede si opriti taierea padurilor si distrugerea spatiilor verzi.
0
0
Autoritatile romane nu fac nimic in acest sens ,iar majoritatea populatiei este departe de aceasta problematica.Un bun exemplu este Constanta , unde parcurile lipsesc, se arunca gunoaie si masinile la mina a doua zburda in voiosie.Plaja nu mai spun, este asaltata de gunoaie, automobile si dughene de tot felul.
0
0
Da, uniunea europeana nu vede ca ikea fura paduri din romania. Sper ca uniunea europeana sa fie atacata de cancer si patronul ikea sa moara in chinuri
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369