REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România a fost omagiată în Congresul SUA cu ocazia Zilei Naţionale

România a fost omagiată în Congresul SUA cu ocazia Zilei Naţionale

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 211

Congresmanul republican Michael Turner, co-preşedinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, a susţinut la 3 decembrie în faţa Congresului SUA o declaraţie dedicată Zilei Naţionale a României, informează miercuri într-un comunicat Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Declaraţia subliniază faptul că România, în calitate de ţară membră a NATO, sprijină misiunile Alianţei în teatrele de operaţii, a alocat 2 la sută din PIB pentru apărare, este lider în asigurarea securităţii cibernetice pentru partenerii săi şi lucrează îndeaproape cu Statele Unite pentru implementarea în siguranţă a celei de a cincea generaţii a tehnologiei de comunicaţii wireless.

De asemenea, documentul scoate în evidenţă faptul că ambele ţări "împărtăşesc o lungă şi adâncă prietenie, un parteneriat construit pe legături istorice şi un angajament comun pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii cetăţenilor".

Congresmanul Michael Turner menţionează faptul că acest an este unul special pentru România, în luna decembrie ţara noastră sărbătorind, alături de ziua de 1 Decembrie - "zi reprezentativă pentru suveranitatea ţării" - trecerea a 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989.

"În ultimii 30 de ani, România a devenit un bastion al democraţiei în Europa de Est şi un solid aliat al SUA în regiune. România este un exemplu de angajament constant pentru securitatea transatlantică", se mai arată în declaraţie.

"Salut declaraţia congresmanului Michael Turner, un vechi prieten al României. Reprezintă o dovadă de respect pentru ţara noastră şi un semnal important de sprijin pentru dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Statele Unite", a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

Ambasadorul George Cristian Maior a arătat că declaraţia evocă relaţiile bilaterale strânse, scoţând în evidenţă trecerea a aproape 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi SUA. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar ne-au luat gazele din Marea Neagra !!!
2
0
vizele de turist raman in continuare umilitoare
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367