REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și s-a îmbarcat pe un transoceanic

România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și s-a îmbarcat pe un transoceanic

Replica API 20 mai 2017 | 00:00 236

Sobolewski (BVB):

Sobolewski (BVB):

Ludwik Sobolewski

România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creștere și stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplată cu dinamism și creativitate, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB), susținând că țara a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și "s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa".

'România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa și să reziste condițiilor dificile. România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creștere și stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplată cu dinamism și creativitate — devine un loc mai prietenos pentru afaceri. Acum antreprenorii cu ambiții naționale sau regionale văd bursa de valori ca un mediu natural pentru afaceri', a spus Sobolewski, conform unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

Valoarea de piață a companiilor românești listate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit 20 miliarde de euro în aceasta săptămână, după listarea DIGI Communications (DIGI).

La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, susține că datele macroeconomice, nivelul dividendelor și creșterea prețului acțiunilor sunt argumente puternice pentru ca România să fie cea mai bună destinație unde banii pot produce valoare adaugată, iar asta îi convinge chiar și pe cei mai sceptici investitori să își plaseze banii pe piața locală de capital.

'La aceasta valoare, capitalizarea companiilor românești listate la BVB este de circa 12% din PIB-ul României', a spus Anghel.

În această săptămână s-au înregistrat noi maxime din 2017 în ceea ce privește acțiunile listate pe piața reglementată a BVB, astfel că BET a ajuns la 8.460 de puncte și BET-TR 10.633 de puncte ajung la maximele acestui an (15 mai).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102