REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

România ar putea renunța la ora de vară. Proiectul de lege, depus în Senat

România ar putea renunța la ora de vară. Proiectul de lege, depus în Senat

Replica API 3 martie 2018 | 01:29 384

Romanii ar putea scăpa de trecerea la ora de vară. Potrivit avocatnet.ro, la Senat a fost înregistrat recent un act normativ care propune eliminarea măsurii de trecere la ora de vară. Momentan, proiectul de lege așteaptă să intre în dezbatere.

Trecerea la ora de vară se întâmplă în ultimul weekend din luna martie, atunci când ceasurile sunt date cu o oră în față, astfel încât ora 3.00 să devină ora 4.00. În schimb, în ultimul weekend din octombrie, revenim la Timpul Legal Român. Pentru asta dăm ceasul în urmă cu o oră.

În mod greșit, mulți români cred că în fiecare octombrie trecem la ora de iarnă. Există însă doar ora de vară, la care se trece în martie, și Timpul Legal Român (GMT +2), pe care îl folosim iarna.

Pentru ca acest proiect să devină lege, trebuie votat de Senat, apoi de Camera Deputaților, trebuie promulgat prin decret prezidențial de Klaus Iohannis și publicat mai apoi în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege apare în aceeași perioadă în care Parlamentul UE a cerut Comisiei Europene o analiză amănunțită privind practica trecerii la ora de vară. Acest obicei a fost implementat în toate țările membre UE, scrie digi24.

„Această modificare a orei legale nu doar că nu generează economii din punct de vedere energetic, dar creează un puternic disconfort asupra marii majorități a populației generând de asemenea perturbări ale transportului feroviar și aerian. (...) Potențialele efecte negative inclusiv asupra sănătății populației ale modificării bianuale ale orei au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitându-se prin vot majoritar la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară”, amintesc inițiatorii proiectului de act normativ.

Până una alta, anul acesta vom trece la ora de vară în ultima duminică a lunii martie. Astfel, ziua de 25 martie va fi cea mai scurtă din an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gigi, cu maimutele, te-ai simti ,cred ,foarte bine,in lumea pe care o propui.
0
0
Orice ambassador strain care se bese dupa o betie,poate anula orice demers al romanilor pentru romani. Nu mai cred in nimei si in nimic,Romania nu are de fapt lideri,ci este condusa doar de clici,clanuri,mafii,interese obscure,votul este formal. Valorile sunt inversate,curvele si cacanarii sunt ,,lumea buna'',desteptii si competentii sunt pericole sociale sau gunoaie,sau ceva oricum de ignorat. Bine de cei care si-au gasit o viata demna in afara.....Cu tot dorul de tara,nu vor avea dor de ticalosii care domina tara asta si vor ramane acolo.
1
0
Ale dracului de jigodii. Mi-am facut planurile de afaceri in functie de ora de vara. Acum o sa dau faliment, jigodiilor.
1
0
astfel de vegetatie,adica acolo unde nu este nici intristare nici suspin,unde este numai liniste si multa verdeata..acolo sa te duci..doamne ajuta...
1
0
Super ! Ar fi misto ca PSD-ALDE-PNL-PMP sa decida si sa trecem la clima tropicala . Cu vegetatie si fauna specifice , bananieri , cocotieri , canepa indiana , marihuana , maimute , soparle , serpi , limbrici , limbrici politici , pigmei , multi pigmei politici ...
3
3
Sustin,demult trebuia revenit. Tot timpul se iau masuri ca sa aiureasca lumea.Mai vine si cite o veste buna de la Bruxelles.
1
2
foarte buna aceasta initiativa! nici nu stim noi ce perturbari a adus aceasta bazaconie asupra organismelor umane!
3
1
Ar fi perfect,daca s-ar Renunta la ora de vara...Succes
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102