REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

România are nevoie de o Jandarmerie axată mai puţin pe paza obiectivelor! Ce părere aveţi?

România are nevoie de o Jandarmerie axată mai puţin pe paza obiectivelor! Ce părere aveţi?

Replica API 24 martie 2015 | 00:00 238

Şedul IJJ: Acţionăm potrivit legii

Şedul IJJ: Acţionăm potrivit legii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, 23 martie, la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2014, unde a declarat că şi-ar dori o Jandarmerie mai puţin axată pe paza obiectivelor şi o Poliţie centrată mai mult pe prevenţie. La Constanţa, structurile au acţionat şi vor acţiona conform legii, după cum ne-au declarat reprezentanţii lor.

„Îmi doresc o Poliţie mult mai axată pe prevenţie, fie că este vorba de Poliţia Rutieră, fie de cea cu atribuţii în zona criminalităţii economico-financiare. Putem avea o Jandarmerie mai puţin centrată pe paza unor obiective şi mai prezentă pentru siguranţa cetăţenilor. Este nevoie, de asemenea, la nivelului Ministerului Afacerilor Interne de o muncă de informaţii mai consistentă, care să privească nu doar reţelele infracţionale, ci şi protecţia propriilor cadre”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul bilanţului.

La Constanţa, însă, reprezentanţii structurilor au menţionat că se acţionează şi se va acţiona conform legii. “Dacă acest punct de vedere va fi unul viabil, noi vom fi dispuşi să acţionăm oriunde. Sunt atribuţii legale pe care noi le desfăşurăm potrivit legii, nu comentăm unde anume trebuie să desfăşurăm misiunile. Nu putem să ne dăm noi cu părerea, sunt alţii care hotărăsc, pe când noi le punem în practică.

Până acum, la nivel local, toate unităţile la care asigurăm măsuri de pază sunt mulţumite de colaborarea cu jandarmii, ceea ce înseamnă că suntem profesionişti”, a declarat, pentru “Replica”, Constantin Dima, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Totodată, menţionăm că la bilanţul MAI au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi cel al Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, directorul SRI, Eduard Hellvig, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218