REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România are un master plan de transport cu mai multe necunoscute. Bine că e în dezbatere şi nu final

România are un master plan de transport cu mai multe necunoscute. Bine că e în dezbatere şi nu final

Replica API 4 octombrie 2014 | 23:35 180

Mihai Lupu

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat, zilele trecute, Master planul general de transport, care cuprinde toate intervenţiile în infrastructură pentru 2014-2030. Proiectul reprezintă, conform ministrului, rezultatul unei analize „absolut ştiinţifice” elaborate de cea mai mare companie din lume specializată în domeniu. Surpriza din acest master plan este reprezentată de faptul că se renunţă la planurile enunţate anterior de fostul ministru Dan Şova, privind construcţia a peste 2 mii de kilometri de autostrăzi. Vor fi mult mai puţini kilometri de autostrăzi, în schimb este îmbrăţişată ideea drumurilor expres. „Potrivit master planului, sunt propuşi mai mulţi kilometri de drumuri expres, în locul kilometrilor de autostrăzi, motivaţia fiind că sunt costurile mai mici”, a explicat deputatul PNL Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

„Dezbaterile pe acest subiect, înainte ca master planul să fie şi prezentat de domnul ministru, au avut ca intenţie, din partea noastră, să provocăm guvernul să iasă cu un document care să fie fundamentat ştiinţific. Este un câştig faptul că acum există documentul. Ce n-a spus domnul ministru Ioan Rus este cine va administra fondurile necesare lucrărilor. De asemenea, în elaborarea master planului nu au fost luate în calcul, la capitolul infrastructură rutieră, ponderea economică a zonelor. Nu sunt aprofundate nici zona de aviaţie, de trafic fluvial. În rest, important este că acest document intră în dezbatere publică, nu este, aşadar, forma finală. După dezbatere, master planul va avea forma finală, cu retuşurile de rigoare”, a mai spus Mihai Lupu. Liberalul a adăugat că susţine ideea ca acest master plan să fie promovat ca o lege, „aşa încât el să nu mai sufere ulterior modificări”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367