REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România este pe un loc codaș în UE în privința implicării femeilor în viața publică de pe poziții de decizie

România este pe un loc codaș în UE în privința implicării femeilor în viața publică de pe poziții de decizie

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 217

Anca Vlad:

Anca Vlad:

Anca Vlad

România se află pe unul dintre ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește implicarea femeilor în viața publică de pe poziție de decizie, atât în privința activității parlamentare, cât și în conducerea companiilor de stat, a declarat, miercuri, Anca Vlad, președinte de onoare al Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), în cadrul unei conferințe pe tema antreprenoriatului feminin, organizată de ziarul Bursa.

"România este pe un rușinos loc 3 de la coada listei în Uniunea Europeană, cu numai 14,2% femei-parlamentar. Mai rău decât noi stau doar Malta și Ungaria. Polonia, țara ce reprezintă media europeană, are un procent de parlamentari femei de două ori mai mare. De remarcat faptul că atât Franța, Suedia, cât și Bulgaria au aproape 50% femei în Guvern. Considerăm că este momentul ca statul să genereze acele politici publice care să ducă la creștere implicării femeilor în politică și în funcții de decizie în companiile de stat", a spus Anca Vlad.

Potrivit acesteia, lucrurile stau diferit în sectorul privat, unde România se află pe primele locuri din UE în privința femeilor-antreprenor și cu funcții de conducere în companiile private.

"Există percepția că femeile în funcții de conducere, spre deosebire de bărbații din aceleași poziții, pun prea mult accent pe latura emoțională. Cercetările demonstrează însă altceva. Deciziile luate de femeile-antreprenor sunt bazate de cele mai multe ori atât pe intuiție, cât și pe rațiune. Sectorul privat din România a înțeles acest lucru, țara noastră plasându-se pe unul dintre primele locuri în UE în privința numărului de femei-antreprenor și cu funcții de conducere în companiile private", a adăugat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367