REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

România, inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică; vor fi ridicate restricțiile de export pe țări terțe

România, inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică; vor fi ridicate restricțiile de export pe țări terțe

Replica API 25 mai 2017 | 00:00 255

România a fost inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică de către Organizația Internațională pentru Sănătate Animală (OIE), ceea ce creează premisele ridicării restricțiilor privind exporturile de carne de porc pe piețe terțe, a anunțat, miercuri, Asociația Română a Cărnii (ARC).

"Asociația Română a Cărnii își exprimă satisfacția cu privire la decizia luată în cadrul Adunării Generale a Organizației Internaționale pentru Sănătate Animală (OIE), care se desfășoară în această săptămână la Paris, de a include România pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică. ARC apreciază și felicită pe președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, și echipa sa, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în ultimii 10 ani, în a demonstra forurilor internaționale că România este o țară liberă de pestă porcină clasică", precizează ARC într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, recunoașterea oficială a României, ca țară liberă de pestă porcină clasică, este cu atât mai importantă cu cât în scurt timp devine operațional și Programul 'Carne de porc din fermele românești', pentru care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis deja notificarea la Bruxelles.

Oficializarea României ca țară liberă de pestă porcină creează premisele ridicării restricțiilor privind exporturile de carne de porc pe piețe terțe, cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Japonia si Coreea.

Informația a fost confirmată pe Facebook de către președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Aseară, la Paris, România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică. Joi vom primi diploma de certificare, în plenul World Organization for Animal Health (OIE). Astfel, după mai bine de 10 ani, a fost înlăturată principala barieră privind exportul de carne de porc din #România! Având în vedere că în scurt timp devine operabil și Programul 'Carne de porc din fermele românești', țara noastră are toate șansele să revină în forță pe piețele internaționale, după ce ani la rând importurile la acest produs au fost de 10 ori mai mari decât exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada sau Mexic și-au manifestat deja intenția de a începe negocierile bilaterale", afirmă liderul PSD pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369