REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

România îndeplinește din 2015 criteriile de la Maastricht

România îndeplinește din 2015 criteriile de la Maastricht

Replica API 8 aprilie 2017 | 00:00 284

Isărescu:

Isărescu:

Mugur Isărescu

Economia românească îndeplinește cumulativ criteriile de la Maastricht, necesare pentru adoptarea euro, fără întrerupere începând din iulie 2015, a declarat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la sesiunea științifică "România în Uniunea Europeană", desfășurată la Academia Română.

"În ceea ce privește stadiul și perspectivele convergenței economiei românești, merită amintit că acesta îndeplinește cumulativ criteriile de la Maastricht fără întrerupere începând din iulie 2015. Cam atunci când ne propusesem să intrăm în zona euro. Este o performanță notabilă, obținută prin eforturi susținute pe parcursul multor ani. Este foarte important, însă, ca politicile economice promovate în continuare de autoritățile române să asigure satisfacerea pe mai departe a acestor criterii. Faptul că acum stăm bine, cum se spune, din perspectiva acestor criterii nominale nu garantează mai deloc că vom sta la fel de bine și peste un an sau doi dacă nu aplicăm în mod consecvent politicile adecvate", a spus Mugur Isărescu.

Acesta a afirmat că este nevoie de sustenabilitate, precizând că nu contează doar cât de repede crește o economie, ci și cum crește.

"Forțarea și trenarea convergenței sunt deopotrivă nocive, iar a crede că se poate realiza convergența prin arderea etapelor este o iluzie ce se poate dovedi periculoasă", a menționat Isărescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vrem sa vedem cat de vazut esti, caci in lumea asta pe tonti aiinteresea-za discursurile incluzand persoana ce edtine acea functie in acea tara , va spun cu siguranta ca asa merge totul in lumea asta : nu vede-ti stau pe functii si posturi incluzand regatele ce merg din neam in neam la fel si ciorile si aceasta democratie este tot un model de capitalism din ala ..... zic ei mai modern, dar din contra mai .....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102