REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România interzice pentru 6 luni exportul de medicamente care au legătură cu prevenirea și tratarea coronavirusului

România interzice pentru 6 luni exportul de medicamente care au legătură cu prevenirea și tratarea coronavirusului

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 912

Raed Arafat a anunţat că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea pentru o perioadă de 6 luni a distribuţiei în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

„La propunerea Ministerului Sănătății, Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19”, potrivit unui comunicat al Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență, scrie digi24.ro.

Această măsură face parte din planul de acțiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate și continue de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în această situație.

Lista va fi stabilită împreună cu experții din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, atifungice, anestezice, sedative, precum și alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 și a complicațiilor acestora.

„De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare și dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuși, seringi, măști, ochelari de protecție, soluții dezinfectante, precum și alte materiale și dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestinoarea cazurilor de COVID -19”, se mai spune în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614