REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

România, într-un top al rușinii! Nu ne interesează să reciclăm!

România, într-un top al rușinii! Nu ne interesează să reciclăm!

Replica API 10 ianuarie 2019 | 01:03 383

Un raport recent al Comisiei Europene arată cu degetul spre autoritățile române, după ce, în urma unei analize, s-a constat că România este între primele 4 țări cu cea mai mică rată de reciclare, procentul înregistrat fiind sub 20%.

Astfel, dintr-un număr de 14 state membre UE, în ceea ce privește rata de recliclare, primele pozitii sunt ocupate de Malta, Romania, Cipru, Grecia si Croatia.

În 2016, România a raportat către Eurostat o rată de reciclare (inclusiv compostarea) de 13 %, în timp ce rata sa de eliminare prin depozitare a fost de 69 %, una dintre cele mai mari din Europa. În urma unei analize a politicilor existente și a celor planificate în mod cert în domeniul gestionării deșeurilor, se consideră că România riscă să nu își îndeplinească obiectivul de a pregăti pentru reutilizare/reciclare 50 % din deșeurile municipale până în 2020.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca nu se poate lua spaga si nu i convine nimanui sa initieze un proiect care este intr adevar benefic pt cetatean si pt mediu asa pe gratis...EI VOR SPAGA MEREU sau Drepturi de smecheri ca MAZARE cu TAXA DE LINISTE care apropo se mai returneaza ?fiind abuziva si ilegala?ca banii s au luat degeaba!!!
0
0
Trebuie sa fim civilizati. Desi sunt containere, destul de multi arunca gunoiul fara a urca macar o trepta, iar gunoiul aterizeaza pe plasa de protectie. Chiar daca se depoziteaza in containere speciale plasticul, vin tiganii, i-l ratoarna isi aleg sticlele de plastic in urma lor ramane dezastru. Daca s-ar urmari cateva zile si s-ar da amenzi mari cred ca toti se vor civiliza. Ce face Politia locala?
0
0
Exista unii care au pus la punct sisteme de reciclare si ei,intreprinzatorii au fost pusi la punct nu de romanii obisnuiti,ci de cei cu interese mari. Acei derbedei nu sunt din anume partide cum ar scuipa cei cu paie in cap,ci din cei care conduc inclusive politicienii si autoritatile din Romania,adica retelele de mafioti .
0
0
Romanul este o natie aparte, puturoasa, nesimtita, inculta, fara bun simt.....dar nimeni nu accepta adevarul si toti se bat cu pumnul in piept ca sunt romani de parca asta ar fi o mandrie!
2
0
polarisul nu plateste ca trebuie sa-i trimita sefului titisor chiftele cu prastia in parnaia americana ! Muie cu cacat martin cu toata famiglia, muie dragnea, muie pesede !!!
1
0
rominul se educa doar cu parul.
4
0
cand vom plati 80 de lei pe tona vom invata subit sa reciclam
0
0
MARTIN MARTIN,tu nu sti ca tre sa dai salarii mari la gunoieri?ca asa se practica bai spion pishat care ai inflitrat blosevicii prin oras de ne chinuim sa i scoatem la lumina,ca ei sa raporteze planurile Romaniei si ale UE in Rusia?Se ajunge si la tine TIC TAC TIC TAC
2
0
Haos si mizerie ca in India. Multi romani sunt necivilizati si cred ca daca arunca gunoiul pe strada si nu e la ei in casa, totul e ok. Ca daca nu recicleaza, care-i paguba? Ca daca arunca gunoiul menajer langa ghena sau il aduc din casa si il indeasa in cosul de gunoi de pe trotuar, care-i paguba? Ca daca se duc la picnic si imput padurea si strica fauna cu pungile si gunoiul lor, care-i paguba? Ca daca scuipa flegma, bomboanele agricole si nu curata dupa potaile proprii, care-i paguba? Eu zic ca paguba trebuie sa fie in portofelul lor si in conturile lor de banca.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369