REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România le va pune migranților la dispoziție CASE și bani pentru un trai decent

România le va pune migranților la dispoziție CASE și bani pentru un trai decent

Replica API 19 octombrie 2019 | 00:00 273

În vreme ce mulți români își duc traiul de pe o zi pe alta sau se văd nevoiți să plece în alte țări pentru a munci, România se pregătește să primească cote de migranți, cărora le va pune la dispoziție case și bani pentru un trai decent. Totul pentru că așa prevăd normele Uniunii Europene. Conform Legii 122/2006 imigranții trebuie să beneficieze de cazare, bani și de programe de sprijin.

"România are o nouă lege privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în țară. Actul normativ creează o protecție și o grijă față de imigranți, care vor avea, obligatoriu, locuințe de la stat și bani pentru un trai decent. Astfel, potrivit legislației, străinii care au dobândit protecție internațională în România au acces la locuințe sociale în condițiile stabilite de Legea locuinței nr.114/1996. Totodată, aceștia au acces la asistență medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în aceleași condiții stabilite de lege pentru cetățenii români. Autoritățile administrației publice locale au obligația de a sprijini accesul străinilor la asistență socială, medicală și la educație, în condițiile legii, prin funcționari anume desemnați și pregătiți în aceste domenii. Agențiile de ocupare a forței de muncă sunt obligate, la rândul lor, să întocmească un plan individual de mediere pentru fiecare imigrant și să-l înregistreze ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Odată înregistrați, imigranții vor beneficia de drepturi bănești cu titlu de primă de activare, primă de mobilitate sau primă de relocare, reglementate prin Legea 76/2002. Timp de un an, imigranții cărora nu li se alocă o lucuință socială vor primi de la statul român bani pentru închirierea unei locuințe", conform Național.ro, citat de știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a venit curva cu banii ? a , nu stii daca ma refer la fiica-ta sau nevasta-ta . Taci in pula mea ce-ti atarna in gura ! klaus ne-a facut sclavii ue , il doare in cur de romani , el isi face concedii non-stop ....si respecta indicatiile ue ....pe romani ii da dracului , nu-l intereseaza . Mai asta cu cacat lins , de ce nu vrei sa ne intalnim , sa vedem cine linge ?
1
0
Cred ca sunt bani din fonduri europene
0
2
Pentru amaratii nostri ca avem destui cand dati case? Pentru tinerii nostri cand dati case?
13
1
de-aia ne-ati umplut de taxe sa hraniti si primeniti imigranti. Da-le 100 euro si un sut in fund de unde au fugit.
5
1
manipulator bolsevic jegos !!! Nu meriti decat cacatul meu la lins !!!
6
2
Ati inteles baieti ptr ce se construiesc 1000 de blocuri noi?
9
1
Femei nu le pune la dispozitie? Nu? pai asta e discriminare
12
1
in Siria si apoi sa vin in EUROPA ca migrant si am casa si bani de la guvern
17
0
draga Gabi iubitul tau presedinte Iohannis a semnat cu manata lui aceasta intelegere ,fiind unul din cei care faceau sluj ij fata lui Merkel. Asa ca nu mai fa pe prostul ! cat despre plecatul romanilor iti aduc aminte ca ai memoria scurta Presedintele Traian Basescu a declarat,04 .08 .2010 la televiziunea nationala, ca nu trebuie sa facem o drama ca medicii romani si alte categorii profesionale pleaca la munca in strainatate, pentru ca statul roman oricum nu le poate plati salariile ori ajutorul de somaj Cum este mai propagandistule mai mananci cwcat pe aici ?
10
6
Prostilor, il pupati in ruc pe Johanis sau Barna. Pai astia sunt sclavii lui Merkel si este normal sa ne bage pe gat cat mai mult emigranti. Asa meritati daca nu beliti ochii si votati ca oile!
11
7
La ai nostri nu le dati case ii fateti sa plece afara pesedistilor
17
5
CIORILE NOASTRE TOT NISTE MIGRANTI SUNT . NU LE DA STATU ROMAN BANI SI AJUTOARE . ACUM CA NE MAI VIN SI ALTI , VA AVEA PSD-UL MAI MULTI VOTANTI
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614