REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

România lu’ nimeni şi nimic, în care în plin sezon Poliţia are un singur echipaj pentru intervenţii

România lu’ nimeni şi nimic, în care în plin sezon Poliţia are un singur echipaj pentru intervenţii

Replica API 19 iulie 2016 | 00:12 175

„Lăcustele” zilelor noastre

„Lăcustele” zilelor noastre

Trăim într-o ţară în care pe zi ce trece nesimţirea şi tupeul urcă la putere. Cetăţeni sunt bătuţi, furaţi, agresaţi verbal pe străzi şi aparent nimeni nu face nimic. Sunt reţinuţi o parte din ei şi apoi pleacă liniştiţi către casa lor.. sau a altora. Un cetăţean a sunat la poliţie pentru a face plângere în privinţa ţiganilor din cartierul Abator, care fac gălăgie în fiecare seară până la o oră foarte târzie, şi care de multe ori agresează verbal şi fizic cetăţenii şi copiii acestora, iar răspunsul primit a fost incredibil.

“Am sunat la poliţie să fac plângere pentru a nu ştiu câta oară, în privinţa acestor derbedei, golani ce sunt şi mi s-a răspuns că o să vină un echipaj de poliţie în zonă, dar cam în o jumătate de oră, cam aşa, căci dânşii au un singur echipaj şi deja ar fi ocupat cu alte două intervenţii. Păi eu acum mă întreb dacă era cineva bătut, lovit, înjunghiat şi multe altele, ce ar trebui să facă? Să-şi pună cortul până vine cineva? Şi peste astea mi s-a mai spus ca au mai venit, le-au dat amendă şi ei au continuat, căci adresă ei ar avea prin alte părţi, deşi locuiesc aici, deci ne invârtim în jurul cozii şi nu se rezolvă nimic şi ei tot continuă”, a relatat Bogdan E. În plin sezon estival, într-un oraş care produce foarte mult din turism, cu atâţia cetăţeni, plus turişti sosiţi la mare, Poliţia dispune de... doar un singur echipaj! Şi totuşi, Poliţia Locală, existentă în subordinea Primăriei, pe lângă Poliţia Naţională, cu ce se ocupă, unde este?!

Covoare de gunoaie într-un oraş ce se cere a fi civilizat

Cât despre faptul că nimeni nu face nimic, un tip nou de nomazi, „lăcuste” ale zilelor noastre invadează spaţii verzi, clădiri abandonate sau canale “modernizate” la statut de cămin pentru ţigani şi oamenii străzii. Devastează tomberoanele, scot gunoaiele din ele, valorifică ce le trebuie, iar restul gonoaielor le aruncă pe lângă tomberoane, spaţiile special amenajate, pe stradă şi pe spaţiile verzi. Determini cu uşurinţă locurile pe unde au fost după murdăria ce o lasă în urmă, o versiune grotească a lui Hansel şi Gretel. Poliţia a fost chemată, şi în cazul acestora (căci sunt alţii faţă de „gaşca” amintită mai sus), de multe ori, vin, îi gonesc, apoi pleacă. Nomazii oclolesc blocul şi se întorc la locul „festinului”, localizat tot în zona Abator. Imagini de lumea a treia făcute şi oferite de către aceşti paraziţi ai societăţii într-un oraş ce se cere a fi european şi civilizat. Poliţia spune că nu prea ar avea ce să le facă, doar să îi amendeze, dar aceste amenzi repetate ajung să nu fie plătite, la impozit nu pot ajunge fiindcă nu au un domiciliu, în afară de acel “apartament” din canalul din capătul străzii, din cartierul „îmbogăţit” cu această pleavă a societăţii. Toată lumea vorbeşte despre ei, se plânge de ei şi de activităţile lor, dar nimeni nu face nimic. Ies din bloc, trec pe lângă ei, dau din cap dezaprobator şi merg mai departe. De frică, de lene sau de scârbă, dar acestea se tot repetă şi nu apare vreo rezolvare. Şi ne numim totuşi societate, una în care nimeni nu face nimic.

Ştefan MARIUS

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102