REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România, paradisul braconierilor italieni: ciocârliile din judeţul Constanţa, "executate" fără milă

România, paradisul braconierilor italieni: ciocârliile din judeţul Constanţa, "executate" fără milă

Replica API 17 octombrie 2014 | 12:20 216

Mai mulţi italieni au ajuns în atenţia oamenilor legii după ce au fost prinşi la vânătoare. Din câte se pare, aceştia au împuşcat peste 500 de ciocârlii de câmp, lângă Mangalia, fiind depistaţi pe data de 10 octombrie. Unul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe când alţi şase sunt cercetaţi în stare de libertate.

Un alt caz s-a petrecut lângă Cernavodă, mai mulţi italieni fiind cercetaţi, însă nici unul nu a fost reţinut. În schimb, poliţiştii au ridicat mai multe arme şi muniţie.

Italienii nu aveau legături între ei, fiind vorba de două cazuri separate. Ei erau cazaţi în Cernavodă şi Saturn.

Update

La data de 10 octombrie a.c., acţionând pe linia combaterii faptelor de braconaj cinegetic, sub coordonarea I.G.P.R., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa au depistat în flagrant pe fondul de vânătoare din localitatea Cotu Văi, şapte cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 25 şi 76 ani, care desfăşurat activităţi de vânătoare la specia ciocârlie de câmp, fără a respecta autorizaţia de vânătoare. În urma extinderii cercetărilor, aceiaşi poliţişti au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Saturn unde erau cazaţi bărbaţii, de unde au ridicat, de la un cetăţean italian, de 30 ani, 7 arme şi 561 de bucăţi de muniţie de vânătoare calibrul 12. În acest caz, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore a respectivului bărbat, care a fost introdus în arestul IPJ Constanţa. Toate celelalte persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, acţionând pe aceiaşi linie a combaterii braconajului, la data de 15 octombrie a.c., poliţişti Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de specialitate din cadrul IGPR, au desfăşurat şi alte activităţi similare, depistând în Cernavodă, doi cetăţeni italieni, de 50 şi 53 de ani, rezidenţi în România, care se pare că organizau partide de vânătoare în zonele şi pădurile din apropierea localităţii anterior menţionate. Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat percheziţii la locul de depozitare al armelor şi la o unitate hotelieră din localitate, unde erau cazaţi bărbaţii, identificând 15 arme de vânătoare calibrul 12, 20, 28, peste 11.000 de bucăţi de muniţie şi 610 ciocârlii de câmp. De asemenea, la controlul efectuat asupra unui autoturism al unuia dintre cetăţenii italieni, poliţiştii au depistat 6 arme de vânătoare semiautomate calibrul 12 şi 20, respectiv 1.200 de cartuşe. Întreaga cantitate de muniţie, armele de vânătoare, precum şi vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoane în cauză sunt cercetate în stare de libertate pentru braconaj cinegetic, urmând a fi stabilit prejudiciul creat, iar la finalul anchetei poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase vor propune măsuri legale în consecinţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367