REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

România, pe primul loc în ceea ce priveşte numărul investigaţiilor vizând fraude cu fonduri europene

România, pe primul loc în ceea ce priveşte numărul investigaţiilor vizând fraude cu fonduri europene

Replica API 7 iunie 2018 | 01:29 374

România se menţine pe primul loc în ceea ce priveşte numărul investigaţiilor vizând fraude cu fonduri europene finalizate, conform Raportului pe 2017 al Oficiului European de Luptă Antifraudă, care include referiri la cazul Teldrum, fără a-l nominaliza, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Conform raportului, România se află pe primul loc în ceea ce priveşte investigaţiile încheiate referitoare la managementul sau la cheltuirea fondurilor UE la nivel regional sau naţional. Un număr de 11 cazuri au fost încheiate cu privire la România, în 8 dintre acestea fiind emise recomandări.

În ceea ce priveşte corupţia vizând fondurile europene, OLAF menţionează că există un trend privind existenţa unor înţelegeri între câştigătorul unei licitaţii şi consultant sau beneficiarul finanţării sau acela în care există un real conflict de interese, în acest sens fiind indicate două cazuri din România cu bani proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională. OLAF descrie un caz în care reprezentanţii unui consiliu judeţean, beneficiarul, au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii companiei care a stabilit specificaţiile tehnice pentru un drum, astfel încât să fie stabilite criterii restrictive în documentaţia de licitaţie de care să beneficieze un anumit operator economic, în timp ce alţi ofertanţi au fost descalificaţi în etapa iniţială de evaluare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai cum Drq sa nu conducem daca insusi sefii bisericii s-au dedulcit la banii europeni,spagogoveanu ca exemplu,ce-i in capul lui de crede ca daca behaie ca un tap scopit in timpul unor adunari la vreme de seara i-i vor fi iertate hotiile
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218