REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România poate testa un vaccin experimental pentru coronavirus, spune Adrian Streinu-Cercel: „Îl vom lua din Marea Britanie“

România poate testa un vaccin experimental pentru coronavirus, spune Adrian Streinu-Cercel: „Îl vom lua din Marea Britanie“

Replica API 21 martie 2020 | 00:00 1203

Adrian Streinu-Cercel

Un vaccin experimental contra COVID-19 ar putea fi testat într-o lună şi în România, anunţă dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”. Acesta a afirmat că între Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi britanici există un protocol de colaborare.

Managerul Institutului „Matei Balş” a declarat, la Antena 3, că vaccinul va ajunge ulterior la avizare la Agenţia Naţională a Medicamentului.

„Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (...) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele", a spus Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit acestuia, vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul ştiinţific de cercetare şi după avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

„Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie", a adăugat Streinu-Cercel, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Streinu Cercel e un incompetent din punct de vedere profesional. Ca si virusolog este sub 0 barat. Ceea ce el afirma este o minciuna incredibila, habar nu are ce presupune un vaccin. Un idiot facut din spaga.
0
0
Il luam de la englezi sa-l testam pe noi ?
4
0
IL VOM LUA DIN MAREA BRITANUE egaul cu SCLAVII DIN ROMANIA VOR FI INJECTATI CU EL SA VEDEM CARE E TREABA inainte sa testam pe betivii din UK.
5
0
Romanii pe post cobai. Bravos natiune, halal sa-ti fie!
4
0
Unde sunt cei pe care ii platiti cercetatori ,doctorii docenti in medicina,toti aia care aveti TITLURI STIINTIFICE si MEDICALE ,cand luati bani ptr.TITLURI nu va e RUSINE ,acum va ascundeti veniti cu solutii,FAPTE nu VORBE la TELEVIZOR...Fapte ati auzit ,mai mascaricilor cu TITLURI care, mai de care, mai POMPOS...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367