REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

România preia Preşedinţia în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

România preia Preşedinţia în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Replica API 2 iunie 2013 | 00:00 221

Secretarul de stat în MAE Radu Podgorean a participat, la Ohrid, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele participante la SEECP, în care s-a consemnat preluarea de către România a Preşedinţiei în exerciţiu a Procesului.

Conform unui comunicat MAE, secretarul de stat Radu Podgorean a participat vineri la reuniunea formală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care s-a desfăşurat la Ohrid, Republica Macedonia.

Evenimentul a fost organizat de Republica Macedonia, în calitate de Preşedinţie în Exerciţiu a SEECP. Alături de delegaţiile statelor membre ale SEECP, la reuniune au participat şi o serie de invitaţi speciali printre care şi reprezentanţi ai Priştinei.

Potrivit sursei citate, discuţiile au vizat evaluări asupra situaţiei din regiune, stadiul procesului de extindere al UE, rolul SEECP în consolidarea cooperării regionale. În cadrul reuniunii ministeriale au fost adoptate două declaraţii.

În prima dintre acestea, "Declaraţia ministerială SEECP de la Ohrid", s-a reiterat importanţa vitală a SEECP ca unic for politic de cooperare regională în Europa de Sud-Est şi a Consiliului Cooperării Regionale ca structură operaţională a Procesului. Totodată, a fost subliniată importanţa menţinerii politicii "uşilor deschise" a NATO, precum şi necesitatea respectării tuturor criteriilor şi condiţiilor de către statele aflate în diverse stadii ale procesului de aderare la structurile europene. În finalul declaraţiei se consemnează preluarea Preşedinţiei în exerciţiu a SEECP de către România, se arată în comunicatul MAE.

sursa: REALITATEA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218