REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România rămâne fără buget: Planul prin care va fi BLOCAT

România rămâne fără buget: Planul prin care va fi BLOCAT

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:00 197

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat că va propune Biroului Executiv al partidului atacarea Legii bugetului pentru 2019 la Curtea Constituțională, precizând că „în toate variantele deficitul structural nu scade la 1% așa cum cere Constitutia Romaniei”, conform stiripesurse.ro.

„Nu mai este niciun dubiu acum. Bugetul României este făcut praf. Bugetul pentru 2019 nu respectă Constituția. Probleme mari la datelor pentru 2018. Iar pentru 2019 nu există încă soluții pentru a reduce deficitul bugetar. În acest moment Vâlcov îi ordona lui Teodorovici să nu mai amane și să prezinte un buget cu un deficit pe cash mai mare de 3% din PIB pentru 2019! În toate variantele deficitul structural nu scade la 1% așa cum cere Constituția României. Și în acest an voi propune în BEX atacarea bugetului la CCR. Trebuie să-i oprim cu orice preț”, a scris Florin Cîțu, marți pe Facebook.

Referitor la buget, președintele PNL, Ludovic Orban a somat, marți, Guvernul să transmită Parlamentului proiectul bugetului de stat până pe 14 ianuarie și le cere liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru aprobarea Legii bugetului pe 2019.

PNL a mai solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru adoptarea proietului privind bugetul de stat pentru anul 2019, dar și pentru dezbaterea în procedură de urgență a OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, duminică, faptul că proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna aceasta și discutat în Parlament la începutul lunii februarie, după întâlnirile cu partenerii sociali.

MFP a precizat că proiectul de buget a fost întârziat de amânarea discutării în CSAT survenită în decembrie, care a „scos din calendar” procesul de adoptare a actului normativ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti o jigodie aservita bancherilor jegosi care sugruma poporul Uite asa se va renaste un partid comunist!
0
1
Care se recomanda in CV ca "fost bancher" si care din 2017, luna de lune canta dogit acelasi refren cu "nu se mai platesc salariile si pensiile" desi ceea ce preconizeaza el refuza sa se intample, imi spune totul despre capacitatea de intelegere a "bancherilor" autohtoni. Daca pe calcule ca ale lui Citu creste ROBORul sau dobanda, clica asta a camatarilor scrobiti ar trebui eradicata. Apropos, Citule: cat ai fost "bancher", cate credite in franci elvetieni ai recomandat si dat, dimpreuna cu recomandarile tale analitice ca francul elvetian ramane neschimbat?
7
1
Marim pensii, salarii, ajutoare sociale si orice cheltuiala bugetara in speranta ca opozitia va reusi sa darame guvernul si sa ajunga in imposibilitatea de a plati ce vrem noi. Planul nu a functionat, prin urmare vestile proaste le vom da tot noi.
2
2
Astia care tot postati in favoarea opozitiei,in afara de cateva sloganuri, clisee,mai aveti si argumente,idei ? Chiar nu gasiti niste postacii mai scoliti,mai cu verbul la ei?Doar Dorei ai postarilor aveti?Sunteti ca un rahat de caine in care ai calcat, scutiri piciorul si mai ramane ceva lipit de pantof .Vin alegerile langa PNTCD ajungeti,PMP deja plange pe la alte usi de partide O sa va paradeasca PSDul de praful se alege de voi !
8
9
Sa pupi ciuma rosie la mijloc
7
8
E groasa tata.Ne intorc prostovanii astia in anii 90.
10
8
caracteristic votantilor sau sustinatorilor ciuma rosie- mintea nu ii ajuta in a gandi corect- saracul mic si berea
9
9
Se cam impute treaba domnilor teodorovici si valcov. Economistii vostri cu studii, ca voi de altfel si ca nicolicea sau iordache, facute la apelul bocancilor de seara ruineaza economia si distrug echilibrul macro economic. Dupa ce vom preda presidentia vor venii vremuri grele. Foarte grele. Economia tarii este la.marginea prapastiei iar acesti 2 nebuni internabili impreuna cu dragnea si dancila o vor impinge. Doamne ajuta ne!
12
9
asa si ,in locul PSD nu as plati salariile si pensiile ,i-as trimite la chesonul de la Cotroceni,la Cacatzu acasa,la betivul ala de Sica mandolina sa le dea ei salariile si pensiile ,as uita sa platesc salariile la presedintie la opozitie ,prea corecti sunt astia de la putere mai dati-i la cacat si mai tratati-i cu curul pe javrele astea antiromanesti ca PNL USR PNL dar astia au disparut deja Vin alegerile europene baieti si o sa va voteze 2-3 loaze hastag
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614