REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

România riscă o nouă procedură de infringement din cauza gropilor de gunoi neconforme! Ce se întâmplă cu groapa de la Tuzla

România riscă o nouă procedură de infringement din cauza gropilor de gunoi neconforme! Ce se întâmplă cu groapa de la Tuzla

Replica API 27 iunie 2018 | 17:00 283

Groapa de gunoi neconformă de la Tuzla este în continuare un subiect dezbătut de autorităţile locale Tuzla, dar şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Groapa de gunoi neconformă a fost preluată fără drept de apel de către comuna Tuzla, de la oraşul Eforie. Acum, actualul edil al localităţii Tuzla, Reşit Taner, riscă să plătească amenzi de zeci de mii de euro. Mai mult, România riscă declanşarea unei noi proceduri de infringement. Prin urmare, situaţia a intrat şi în atenţia Consiliului Judeţean Constanţa, care va aloca o sumă de bani necesară demarării procedurilor de închidere a gropii.

Ce se întâmplă cu depozitul de deşeuri din comuna Tuzla? A trecut aproape jumătate de an de când nu s-a mai făcut publică situaţia în care se află terenul ce reprezenta cândva o groapa de gunoi. Din cauza situaţiei create, România riscă amenzi usturătoare din partea Uniunii Europene. În acest sens intervin autorităţile judeţene, prin Consiliul Judeţean Constanţa, care promite că va aloca Primăriei Tuzla, în cel mai scurt timp, suma necesară închiderii gropii de gunoi.

“În acest moment Primăria Tuzla a încheiat un contract ce are ca obiectiv servicii de proiectare şi consultanţă specializată în cadrul proiectului “Închiderea depozitului neconform de deşeuri de pe raza U.A.T. Tuzla”. Consiliul Judeţean Constanţa are prevăzut ca în următoarea perioadă să aloce sumele necesare către U.A.T. Tuzla în vederea derulării contractului mai sus menţionat şi trecerea la închiderea depozitului neconform de deşeuri.”, au precizat autorităţile judeţene.

Situaţia a fost confirmată şi de primarul comunei Tuzla, Reşit Taner: „Vom rpmi fonduri de la Consiliul Judeţean, pentru a închide această groapă conform cerinţelor UE. Este o problemă care ţine nu doar de comuna Tuzla, este o problemă a României – dacă nu ne conformăm solicitărilor UE, riscăm amenzi pe care un buget precum cel al comunei Tuzla nu le poate acoperi. Primim acum ajutor de la CJC pentru închiderea gropii întrucât bugetul localităţii este mic, nu ne permitem din fonduri proprii”, a explicat Reşit Taner.

Reamintim că, în luna februarie a.c., Tudor Nădrag, fostul şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, declara că este vorba despre un depozit neconform care nu a fost închis la timp din cauza disensiunilor legate de grăniţuirea dintre Tuzla şi Eforie şi că în instanţă s-a stabilit că terenul aparţine comunei Tuzla. “Din discuţiile cu administraţia locală, a reieşit că au solicitat sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean, pentru a rezolva problema”, mai spunea Nădrag.

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/groapa-de-gunoi-de-la-tuzla-poate-da-foc-bugetului-judetean-341858/

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cate ilegaltati sunt in tuzla ar trebui dusi cu tot cu primar la poarta alba cei din primarie tuzla
1
0
in zilele de vara in care vantul bate V NV mirosul gropii de gunoi de la ovidiu se simte puternic in zona de nord a statiunii mamaia. o fi bine o fi rau? de ce nu se preocupa autoritatile pentru realizarea unei instalatii moderne si complet ecoogica? nu iese spaga si nu aduce votanti?
0
0
In zona castelului de apa se cara la greu deseuri din fosa septica, miroase a rahat pe strada prin casele noastre . Soferii de pe vitanje trec in mare viteza ca deh... este ciubuc gras. O sa alertez inclusiv televiziunea!!! Luati masuri va rugam frumos.
2
0
Tuzleni tampiti
1
1
Tudor Nadrag IRIDEX groapa de gunoi din Costinesti de ce nu a fost inchisa ?
3
0
Iar indeasa oaia in buzunar..de..amanta toaca nene
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614