REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

România se apropie de scenariul catastrofal al Italiei

România se apropie de scenariul catastrofal al Italiei

Replica API 20 octombrie 2020 | 00:00 1132

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti precizează, într-un comunicat emis, marţi, că admiterea pacienţilor în secţia de Terapie Intensivă s-a făcut până în acest moment în ordinea gravităţii, unitatea confruntându-se cu o lipsă de locuri la ATI.

"Într-adevăr, există problema admiterii pacienţilor în ATI, din lipsă de locuri, dar este o problemă generală în momentul de faţă, absolut toate spitalele întâmpinând această situaţie. Până în acest moment, admiterea pe secţia de terapie în Spitalul Judeţean din Ploieşti s-a făcut în ordinea gravităţii. Pentru pacienţii care nu au fost admişi în ATI din lipsă de locuri, s-a găsit soluţia consultării de către medicul de terapie intensivă şi medicul infecţionist, prescrierea şi administrarea tratamentului specific în UPU, ventilarea acestora în Urgenţă până la eliberarea unor locuri în secţia ATI", precizează sursa citată, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului conducerii SJU, capacitatea de ventilare a Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) nu a fost încă depăşită, dar se apropie de limita maximă.

"Chiar dacă UPU a ajuns la capacitatea maximă de preluare şi medicii săi sunt epuizaţi, mulţi fiind pozitivi şi internaţi, până în acest moment s-a reuşit susţinerea pacienţilor care depăşesc capacitatea ATI, asigurându-le ventilaţie, medicaţie specifică şi urmărire. Totuşi, dacă acest ritm de creştere al prezentărilor continuă, preconizăm că în curând şi capacitatea UPU va fi depăşită", se mai arată în comunicatul SJU Ploieşti.

În ultima perioadă, cu mici excepţii, autorităţile prahovene raportează zilnic locurile ATI alocate pacienţilor COVID-19 ca fiind ocupate integral.

Conducerea SJU Ploieşti şi-a luat, luni, un "angajament ferm" privind reoperaţionalizarea, în cursul zilei de marţi, a unităţii mobile ATI aflată în incinta unităţii sanitare. Această unitate dispune de 12 paturi, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alo terminati cu minciuna exista dar nu asa cum va dati voi in stamba
0
0
spre satisfactia criminalilor PSD si criminalul dorneanu carora li se atribuie integral dezastrul de astazi- decizia criminalului cu o retributie lunara de 16500 eura net lunar- si-a vazut visul implinit-- explozia infectarilor- acum, ce sa vezi- au respins, cred ca in bataie de joc pentru toti cei cae l-au incriminat, interventia avocatului PSD care spera si ele intr-o pensie speciala. Spere sa apuc ziua in care toti criminalii care au contribuit la asa ceva sa infunde puscaria nu sa-0si asigure posturi pe viata. Acesia ar trebui executati fizic
2
1
In primul rand cei care nu au fost testati e posibil sa fie imuni probabil trecand prin virus fata de cum era italia atunci. Apoi au trecut cateva luni. Virusul nu mai pare a fi asa de mortal. Si apoi nu mai terorizati lumea. Iar daca vreti faliment hai sa stam din nou in case. Oricum s-a vazut ca statul in casa nu a dus decat la valul 2. Deci doar o amanare. Iar decesele...oricum fugiti dupa morti ca sa ii inregistrati de covid desi poate i-a calcat masina. In rest hai sa tratam serios virusul. E mortal si unii au nevoie de tratamente nu de panica prin cifre. China rade de noi.
1
1
in italia mureau 7-10 000oameni pe zi,handicapatilor!!!!
1
2
Indesiti slujbele.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920