REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România, ţara din care să fugi. 12% în plus pentru salariile funcţionarilor publici, adică... 50 de lei!

România, ţara din care să fugi. 12% în plus pentru salariile funcţionarilor publici, adică... 50 de lei!

Replica API 7 august 2015 | 00:03 100

Râsu`-plânsu`

Râsu`-plânsu`

Salariile personalului care activează în administraţia publică locală pot fi majorate începând cu data de 1 a acestei luni, dacă fondurile se încadrează în limita bugetului aprobat şi a plafonului stabilit de Ministerul de Finanţe, dar nu mai mult de 12%. Anunţul ministrului Muncii, Rovana Plumb, nu a avut ecoul scontat. După ce a anunţat creşterea economică a României, în timp ce statisticile o contrazic, iată că nici salariile funcţionarilor nu se majorează cu aplauze.

La Mangalia, primarul Cristian Radu anunţa luna trecută că o eventuală majorare salarială se va face pe bază de competenţe, chiar dacă 12% este un procent cel puţin hilar. La Medgidia a fost mai grav, unde primarul Marian Iordache ne spunea că trebuie schimbate regulile. „Dacă ministerul de Finanţe va face o nouă regulă, cu 1 august, atunci vom putea mări acest plafon, se va putea face plata salariilor mărite. Dacă nu, nu. Nu ţine numai de resursa bugetară, ţine şi de aprobări, de legi, de reguli făcute de ministerul de Finanţe. În momentul de faţă nu este posibilă o creştere. Dar, nu numai din cauza lipsei banilor. Principala problemă o reprezintă faptul că nu există un plafon de salarizare care să permită plata de salarii mai mari”, ne spunea atunci primarul Marian Iordache. La Chirnogeni lucrurile au stat relativ mai bine. Vineri, 31 iulie, s-a aprobat majorarea de 12%, care înseamnă, în realitate, 50 de lei! Mai grav este că, deşi majoritatea funcţionarilor publici au studii superioare, primesc leafa minimă pe economie! „E nesemnificativ. 12%, că aşa a fost ordonanţa privind plafonul maxim. Noi nu beneficiem de majorare, numai funcţionarii publici, contractualii din aparatul de specialitate. Dar, ce să vă spun, a crescut cu 50 de lei la salariu pe persoană (râde). Avem 12 salariaţi din 19 cu salariul minim pe economie. Sunt funcţionari publici, cu studii superioare, dar au salariul minim pe economie. Asta e, ce să facem? Vom vedea. Aşteptăm şi modificările la 384”, ne-a spus primarul de la Chirnogeni, Gheorghe Manta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367