REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 4-1! Victorie entuziasmantă pentru „tricolorii” lui Mirel Rădoi în debutul la EURO 2019

ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 4-1! Victorie entuziasmantă pentru „tricolorii” lui Mirel Rădoi în debutul la EURO 2019

Replica API 19 iunie 2019 | 00:00 383

România U21 s-a impus cu scorul de 4-1 în fața reprezentativei similare a Croației, chiar în debutul la Campionatul European din Italia și San Marino.

Un start minunat și o repriză a doua aproape perfectă ne-au adus prima victorie, una uriașă, la Euro U21: 4-1 cu Croația

S-au făcut prea multe comparații cu 1994. Trebuie una în premieră. Dumnezeule, cât e de cald! Soarele de iunie prăjește orice la nivel de secunde, ajunge ușor și la respirație și, în același timp, lasă ochii oblici și obosiți. Cu tot cu emoția, vezi greu dacă prima minge, cea șutată de Pușcaș printre picioarele lui Posavec, trece sau nu de linia porții. După fani, e gol. După fotbal, nu. Dar mingea n-a fost departe.

Ce start!

Și, imediat, Pușcaș își ia revanșa. Chiar dacă din penalty. Primul VAR din istorie la un meci al României, un VAR venit parcă de nicăieri, un henț al lui Filip Benkovici observat doar de arbitrajul video. Format din englezi. Mulțumim adversarilor de grupă!

Puski finalizează cu un șut în stânga lui Posavec. E minutul 11. Și aproape dublează imediat. Când, de lângă o apărare croată visătoare, se înalță și trimite, plouat, spre 2-0. Mingea e respinsă doar până la Ianis. Care îndeplinește previziunea. Și marchează în fața tatălui său, cel care o făcea cu fix 25 de ani înainte. În SUA.

Prea ușor

Cu Brekalo accidentat și ieșit, pare că nu e deloc ziua croaților. Așa cred și ai noștri. Se relaxează repede și, la doar 4 minute, iau gol. Șut de la distanță al lui Vlasici, omul care a bătut-o pe Real Madrid din tricoul lui ȚSKA Moscova. Parcă, parcă prea ușor pentru Radu, care a atins mingea. Și putea s-o scoată. Deja 2-1 și nu e minutul 20!

Ivan, preferat în locul lui Coman, înoată pe teren. Nici Man, dincolo, nu e departe. Se fierbe. Ștefan aleargă cât poate, Băluță e bravissimo, Pașcanu respinge și el la o fază fixă grea. Cel mai aproape de 3-1 sunt Cicâldău și Ivan. Dincolo, croații presează și ei egalarea. Se face, cumva, pauză.

Putea fi „dublă”

Bară! Cum era să dea Ianis și "dublă" azi? Cu Man faultat aproape de careul advers, Ianis execută cu boltă și, cu puțină șansă, refăcea diferența de două goluri. Dar rămânem peste ei. Și parcă avem încrederea aia, încredere pe care n-am avut-o niciodată, că n-o să avem emoții pe final.

Pârjolul scade în minutul 60, soarele se ascunde după dealul mic - au pus muntele cu castel în partea greșită! - și Jakolis, fratele fostului stelist, ne dă primele emoții din repriza a doua. Radu prinde.

Minunea debutantului

Băluțăăăăăăăăăăăăăăăă! Dați copy paste „ă”-ului în minte și strigați-l cât puteți voi de tare, că-n ziar nu ocupă. Tudor, debutant azi la U21, omul meciului și până atunci, recuperează în marginea careului mare, e suficient de cerebral încât să dribleze în careu și îl execută puternic, cu sete, pe portar. Incredibil!

Și terminăm meciul, ca niciodată, cu „ole”-uri la final. S-a terminat 4-1, după un gol înscris de Petre în prelungirile partidei și validat tot în urma unei decizii VAR.

De ce să nu avem și generația de auraș?

4.035 de spectatori au asistat la partidă, dintre care majoritatea, români.

Românii au fost protagoniștii unei scenografii emoționante.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HAI ROMANIA sub 21 de ani !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102