REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România va avea corvete noi și trei submarine. Fifor dorește ca ele să fie construite într-un șantier naval românesc - VIDEO

România va avea corvete noi și trei submarine. Fifor dorește ca ele să fie construite într-un șantier naval românesc - VIDEO

Replica API 2 februarie 2018 | 00:30 731

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a susținut în cursul zilei de vineri, 2 februarie, o conferință de presă la bordul fregatei Ferdinand, din Portul militar Constanța, unde a prezentat ce dorește să facă cu privire la înzestrarea Forțelor Navale Române. El a punctat clar că dorește să ducă la bun sfârșit proiectul corvetelor noi, subiect lung discutat în ultimii ani de majoritatea miniștrilor care au trecut prin cabinetul său. De asemenea.

„Dacă per ansamblu discutăm despre modernizarea Armatei Române, atunci când vine vorba de Forțele Navale, aici cred că avem foarte mult de recuperat. Spun lucrurile astea pentru că dacă în anii trecuți putem spune că s-au realizat lucruri foarte foarte importante, vorbesc de Forțele Aeriene Române care au reușit să încheie anul trecut programul privind avioanele F16 fiind în dotare 12 astfel de aeronave, pentru Marină în ultima perioadă foarte multe nu s-au mai făcut. Atunci, eu nu am spus întâmplător, vreau ca anul 2018, anul centenar, să fie dedicat Marinei Române, și mă refer la Forțele Navale Române, pe programe de înzestrare, încadrare, pe tot ce ține sprijinul pentru marina militară română. Desigur, dacă anul trecut am avut un an de așezare pe 2% din PIB și am demarat parte din programele majore de înzestrare, anul acesta suntem pregătiți pe parte legislativă să demarăm programul prvind cele patru coverte multifuncționale. Miercuri, în ședința de Guvern, împingem proiectul de hotărâre pentru cele patru corvete ca să putem demara programul de dialog competitiv astfel încât acest contract să poate fi semnat până la sfârșitul anului și cele patru corvete să intre în linie dreaptă. Vă reamintesc condiția esențială pentru ca acest dialog competitiv să fie câștigat – este ca aceste corvete să fie fabricate într-un șantier naval românesc. Este o condiție peste care nu am vrut să trecem” a declarat Mihai Fifor.

Fifor a dorit să clarifice și speculațiile care s-au lansat cu dotarea Marinei cu un submarin. Iată că sunt trei! Asta dorește ministrul să propună la proxima ședință de CSAT, prin care să construiască într-un șantier naval românesc trei astfel de submarine, pe care, tradițional, se vor numi „Delfinul”. El a mai punctat și că acest proiect este pe termen mediu și lung, ceea ce înseamnă că după 2020 putem discuta de un termen de finalizare al proiectului.

„Aș vrea să mai fac o precizare a ceea ce înseamnă programul Submarin. S-a speculat foarte mult despe faptul că aș fi afirmat că Forțele Navale Române se vor dota cu un submarin. Desigur, foarte multă lume s-a întrebat „ce să faci cu un sumbarin?”. Eu cred că am fost greșit înțeles. Este vorba de trei submarine pe care Forțele Navale Române intenționează să doteze pe termen mediu și lung. Este un alt program major de înzestrare pe care noi dorim să îl prezentăm în CSAT și în Parlamentul României pentru a obține aprobările necesare. Este un proiect perfect realizabil și putem face lucrul acesta într-un șantier naval românesc așa cum putem construi și orice alt tip de navă. Ideea este că suntem în faza în care stabilim parametri tehnici pentru acest proiect”, a adăugat ministrul apărării.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta-i ca aia cu Dinamo in Champions League
1
0
Ar fi bn dk inainte sa le bage n apa sa le vf...nu de alta dar sa nu se scufunde pe vecie n marea neagra....ca la cat de slab pregatiti sunt acum romanii la capitolu constructii.navale....mi e ca fac baldabac la prima intalnire cu rusu in caz de razboi!
0
0
Sunt depasite din toate pct de vedere. Si-au depasit cu mult durata de exploatare. Doar doua modenizate mai sunt in serviciu, aduse de la clada Tetal I la clasa Tetal II dupa modernizare. Celelalte doua au ramas la ac. standard, Tetal I, si sunt trecute in rezerva. Costa mai mult modernizarea lor decat unele noi.
0
0
da curvetele vechi ce avea? dati bani aiure.
1
0
dupa astea 3 submarine, o sa construiasca Steaua Mortii si o sa se transforme in Vader. Cum pula mea scote boul asta astfel de ineptii pe gura cand noi nu suntem capabili ni sa turnam o elica de submarin
3
0
Submarin construit in Romania? Pai f. simplu, se ia o teava cu diam de 3 m se astupa la capete, se pune o turla deasupra, se vopseste in negru, se plimba prin port, se dau cateva sute de milioane parandarat si gataaaaa!
5
0
avem un submarin deja care s-a scufundat ultima oara in 1995 cind l-au lasat bateriile .la ce ne mai trebuie 3? sa adune rapane si midii?
6
1
Avem barci rusesti si rusii iau teritorii cu japca la 4 ore distanta de Constanta. Daca te afli langa o nava ruseasca, radarul de pe nava romaneasca nu l vede pe rus. Eta ruscaia tehnologhia.
7
4
fara numarrrr......submarineeee !!
7
1
3 submarine ??? Asta e mai comic decat stan si bran. Parca l doare gura sa primita 2 delfini
6
2
ce ne trebuiesc corvete...nu avem destule ?
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614