REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

România vrea să importe gaze din Iran

România vrea să importe gaze din Iran

Replica API 7 martie 2016 | 00:00 339

sursa foto economica.net

România şi-a arătat interesul pentru a importa gaz natural şi gaz natural lichefiat din Iran, asta după ce primul transport de ţiţei iranian a ajuns la noi în ţară. O delegație română, condusă de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, s-a aflat săptămâna aceasta la Teheran, în căutarea unor oportunităţi după ce a fost ridicat embargoul impus Iranului.

România a lansat discuţii cu privire la importul de gaze naturale după ce primul transport de petrol iranian a ajuns la rafinăria Petrotel Lukoil de la Ploieşti, informează agenţia de presă MEHR. După Gerogia şi Grecia, România este a treia ţară est-europeană care care îşi anunţă disponibilitatea de a cumpăra gaz natural şi gaz natural lichefiat din Iran. După Gerogia şi Grecia, România este a treia ţară est-europeană care care îşi anunţă disponibilitatea de a cumpăra gaz natural şi gaz natural lichefiat din Iran.

"Companiile petroliere din România şi-au exprimat dorinţa de a participa la exploatarea sectoarelor terestre şi off-shore ale Iranului, precum şi la procesul de fabricare al echipamentelor. România caută să îşi diversifice resursele petroliere. Partea română a fost informată că în următorii patru, cinci ani, Iranul va decide cu privire la anumite destinaţii pentru transporturile de gaz natural lichefiat ", spune Amir Hossein Zamaninia, ministrul Petrolului din Iran.

Diectorul executiv pentru afaceri internaţionale din cadrul companiei naţionale de petrol din Iran, Seyed Moshen Ghamsari, spune că ţările din Europa de Est sunt cele mai importante pieţe pentru ţiţeiul iranian în perioada următoare, iar în cazul în care se va ajunge la un acord final, petrolul iranian va ajunge pe pieţele est-europene, relatează economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614