REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Românii blocaţi în Bulgaria au ajuns acasă. Ei se declară revoltaţi de atitudinea bulgarilor - vezi video+foto!

Românii blocaţi în Bulgaria au ajuns acasă. Ei se declară revoltaţi de atitudinea bulgarilor - vezi video+foto!

Replica API 28 ianuarie 2012 | 00:00 145

Două autocare, la bordul cărora s-au aflat 30 de români care veneau din Turcia, au rămas blocate vineri în Bulgaria. Au fost nevoite să înnopteze în oraşul Kavarna, iar sâmbătă au reuşit să ajungă în România, pe la Vama Vache. Oamenii s-au declarat revoltaţi de situaţia prin care au trecut în Bulgaria şi de atitudinea autorităţilor din ţara vecină: "Nu am avut apă, mâncare, combustibil, am plătit pentru deszăpezire", au susţinut unii dintre pasageri. Ei susţin că au făcut chetă de câte 250 euro de autocar pentru a fi ajutaţi de bulgari! La graniţă, românii au fost aşteptaţi sâmbătă, în jurul orei 12.00, de frontieriştii constănţeni cu ceaiuri calde. Prefectul de Constanţa Claudiu Palaz a declarat, referitor la situaţie, că autorităţile bulgare nu au permis intervenţia utilajelor de deszăpezire române.

Iată şi comunicatul Gărzii de Coastă pe această temă:

"În data de 28.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au solicitat autorităţilor bulgare să intervină la deszăpezirea drumului de acces între localităţile Durankulak - Vama Veche, pentru a ajuta în două cazuri cetăţenii români blocaţi în trafic în zona de frontieră de pe teritoriul R. Bulgaria, în vederea continuării drumului spre România. În noaptea de 27/28.01.2012, în jurul orei 01.30, reprezentanţii Gărzii de Coastă au intervenit pe lângă autorităţile de frontieră bulgare pentru deblocarea a două autoturisme cu 6 cetăţeni români, care rămăseseră înzăpezite în zona localităţii Durankulak (aproximativ 10 kilometri de graniţa cu România). Utilajul de deszăpezire sosit din România a fost însoţit în acţiune de lucrători români şi bulgari din P.T.F. Vama Veche. Autorităţile bulgare au acţionat în consecinţă, astfel încât cetăţenii români domiciliaţi în municipiul Mangalia au ajuns fără probleme deosebite pe teritoriul românesc, în jurul orei 5,30. În al doilea caz, reprezentanţii Gărzii de Coastă au fost informaţi în după-amiaza zilei de 27 ianuarie, de partea bulgară, că două autocare care efectuează curse regulate pe ruta Istanbul - Constanţa, în care se aflau aproximativ 30 de cetăţeni români, au rămas blocate în dreptul localităţii Şabla (30 kilometri de graniţa cu România). Cu ajutorul autorităţile bulgare cele două autocare au ajuns în localitatea Kavarna (20 kilometri de graniţă), unde cele 30 de persoane au înnoptat, iar în dimineaţa zilei de 28 ianuarie şi-au continuat drumul întâmpinând alte blocaje de trafic în zona localităţii de frontieră Durankulak (10 km de graniţă). Autorităţile statului bulgar au sprijinit în permanenţă acţiunile de deblocare a căii de acces, astfel încât autocarele cu cetăţeni români să-şi continue drumul. În jurul orei 11.30 cele două autocare au ajuns cu bine pe teritoriul românesc, aşteptaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cu efective suplimentate pregătite să asigure un control de frontieră în regim de urgenţă".

Sursa video: Mangalia.TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614