REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Românii care se întorc la muncă în străinătate, sfătuiţi să folosească aplicația lansată de Poliția de Frontieră

Românii care se întorc la muncă în străinătate, sfătuiţi să folosească aplicația lansată de Poliția de Frontieră

Replica API 2 ianuarie 2016 | 00:12 232

În perioada următoare, cetățenii români, stabiliți în străinătate și cetățenii străini, aflați în vizită în țara noastră, se reîntorc în țările de reședință, motiv pentru care, în punctele de trecere, în special la frontieră de vest, se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. Și la frontiera cu R. Moldova se estimează creșteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în țară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar și de întoarcerea studenților din R. Moldova în marile centre universitare din țara noastră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile în limita configurației acestora.

Săptămâna aceasta șefii polițiilor de frontieră din România și Ungaria au convenit să dispună măsuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontieră de la granița dintre cele două state, în condițiile controlului comun care se face la intrarea în spațiul Schengen.

Pentru evitarea aglomerarilor, Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În luna decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetăţeni din țări ale Uniunii Europene. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2,9 milioane de persoane, se constata o creștere de 37%, anunță Poliția Română.

Aproximativ 2.300.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară iar cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării și cele aeroportuare.

Pentru gestionarea acestui număr mare de persoane care se vor întoarce după sărbători în statele europene, șefii polițiilor de frontieră din România și Ungaria au convenit săptămâna aceasta să dispună măsuri comune de fluidizare a traficului, în condițiile regulilor controlului care în mod obligatoriu se face la intrarea în spațiul Schengen.

În ceea ce privește partea română, începând de astăzi în punctele situate pe granița de vest se va lucra la capacitatea maximă pe care o permite infrastructura acestor puncte – adică vor fi utilizate toate benzile de pe sensul de ieșire din țară, iar acolo unde este posibil, benzile de intrare în țară vor fi utilizate pentru sensul de ieșire.

”Vă informăm că la granița româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier având 54 benzi de control pe sensul de ieșire din țară și 52 de benzi pe sensul de intrare. De asemenea, polițiștii de frontieră vor avea în atenție și situația de la frontiera de Est unde se așteaptă valori mari de tranzit, de această dată pe sensul de intrare în țară prin venirea celor care în mod tradițional serbează în România Crăciunul și Anul Nou pe rit vechi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de Poliție Monica Dajbog.

Zilnic, la nivel național vor acționa peste 3.200 de polițiști de frontieră, în caz de nevoie numărul acestora putând fi suplimentat cu efective de rezervă şi de intervenţie.

”Ca de fiecare dată, recomandăm cetățenilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei și să utilizeze aplicația Poliției de Frontieră care poate fi accesată de pe orice dispozitiv mobil – telefon sau tabletă – și care reprezintă un mijloc suplimentar de informare cu privire la timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei și traseul de deplasare cel mai optim”, a atras atenția comisarul de Poliție Monica Dajbog.

Trebuie menționat că toate măsurile de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei sunt dispuse în paralel cu menținerea unui nivel de securitate specific controalelor derulate la intrarea în spațiul Uniunii Europene sau în spațiul Schengen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218