REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Românii consumă în jur de 6 kilograme de pește pe an; în zilele cu dezlegare la pește, consumul se dublează

Românii consumă în jur de 6 kilograme de pește pe an; în zilele cu dezlegare la pește, consumul se dublează

Replica API 10 aprilie 2017 | 00:00 354

Românii consumă anual în jur de 6 kilograme de pește, de aproape patru ori mai puțin decât media Uniunii Europene, însă în zilele cu dezlegare la pește, cum este și Duminica Floriilor, consumul aproape se dublează, susține Marian Cuzdrioreanu, președintele Asociației Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor și Comercianților de Pește din România - Ro-Fish.

"Românii sunt un popor evlavios și țin cont de dezlegările la pește pentru că țin postul în proporție destul de mare și bineînțeles că în aceste zile crește și consumul de pește. Față de cele 4 — 6 kilograme de pește cât se consumă ca medie multianuală în România, în zilele cu dezlegare la pește cred că acest consum se dublează. Eu consider că s-a ajuns la 6 kilograme pe locuitor într-un an, iar consumul va crește în continuare și datorită acvaculturii. Înainte de 1989, în România se consuma anual între 8 și 10 kilograme de pește pe locuitor, dar aveam o flotă de pescuit, iar peștele era mult mai accesibil la preț. Eu mă străduiesc prin profesia pe care o am să pun în atenția românului peștele și fructele de mare ca fiind cea mai sănătoasă carne care există", a declarat pentru AGERPRES președintele Ro-Fish.

Prin comparație, în Bulgaria și Ungaria se consumă 2,5 kilograme de pește pe an, la jumătate față de România, în timp ce Portugalia este țara unde se mănâncă cel mai multe pește din țările UE, respectiv 76 de kilograme pe an. În Spania, consumul este de 60 de kilograme de pește pe an, în timp ce media europeană ajunge la 22,5 kilograme pe locuitor într-un an. Cel mai mult pește din Europa îl consumă islandezii — 90 de kilograme pe an, iar la nivel mondial, Japonia deține supremația cu peste 130 de kilograme pe an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare cine a distrus flota romaneasca de pescuit oceanic,una care a fost printre cele mai tari din Europa? Pai niste criminali care si azi dau lectii poporului uituc si tembelizat. Avem iesire la mare doar ca sa admiram iarna lebedele si vara meduzele. Altii ar face paradis si bunastare,noi mirosim basinile trase de marii nostril sefi de stat si institutii. Da,votam cand pe unii,cand pe altii dintre ei,dintre banditi,caci nu producem mari oameni de stat, care sa ne conduca si care sa ne faca mandri ca-i avem .Pestele e scump,e adus de smecherii importatori,traiasca marea mafie romaneasca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614