REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Românii de la sate se conectează la internet

Românii de la sate se conectează la internet

Replica API 12 martie 2016 | 00:00 237

sursa foto capital.ro

Trei mari proiecte se află în derulare în prezent pentru a introduce internetul la sate, iar termenele de implementare se împlinesc în acest an. România are printre cele mai mari viteze la internet din lume, iar majoritatea celor care au avut şansa să călătorească în străinătate au remarcat imediat avantajul pe care ţara noastră îl are în comparaţie cu multe alte ţări europene.

Nouă dintre primele cincisprezece oraşe ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteză se regăsesc în România, arată un raport al Băncii Mondiale, dar ţara noastră se află pe locul 23 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte conectivitatea, iar aproape jumătate dintre gospodării nu au un abonament la o reţea de internet de mare viteză.

„Autorităţile de la Bucureşti trebuie să ia măsuri pentru reducerea decalajului existent între zonele urbane şi rurale pe acest segment“, a afirmat Elisabetta Capannelli, director de ţară pentru România al Băncii Mondiale.

La data de 30 iunie 2015, românii accesau internetul folosind 4,1 milioane de conexiuni de bandă largă la puncte fixe, conform raportului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Din totalul conexiunilor în bandă largă la puncte fixe, 48% sunt conexiuni care permit viteze de cel puţin 100 Mbps. La ora actuală există trei proiecte care sunt complementare pentru dezvoltarea rețelelor. Unul dintre acestea este Ro-Net, care este administrat de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, iar un altul este un proiect oarecum similar de dezvoltare de rețele locale, administrat de Ministerul Agriculturii.

De asemenea, în urma licitației de spectru din 2012, cei care au obținut acces în benzile de 800 MHz și 900 MHz au obligația de a acoperi anumite localități cu servicii cel puțin la nivelul 3G. Termenul de implementare pentru acest demers se împlinește în acest an. Pentru aceste proiecte complementare, toate localitățile incluse au fost extrase dintr-o singură listă și nu există două proiecte care să acopere aceeași localitate, potrivit capital.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108