REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Românii din afară îi cer demisia lui Claudia Catela Vasile! Problema pașapoartelor, NEREZOLVATĂ

Românii din afară îi cer demisia lui Claudia Catela Vasile! Problema pașapoartelor, NEREZOLVATĂ

Replica API 17 august 2017 | 00:00 247

Federația Asociațiilor de Români din Europa se plâng că ministrul Carmen Dan nu le-a rezolvat cerințele, iar modificările anunțate de către aceasta nu sunt suficiente. De asemenea, îi cer demisia lui Claudia Catela Vasile, directorului deneral al serviciilor de pașapoarte.

„În urma solicitărilor FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) adresate Ministerului Afacerilor Interne, a venit cu mai multe propuneri. Prelungirea valabilității, Pașapoartelor de la 5 la 10 ani, și inființarea unui centru de eliberare de pașapoarte în mall Plaza.

Considerăm aceste măsuri sunt benefice, dar insuficiente. Efectele prelungirii valabilitații pașapoartelor vor fi resimțite, abia peste 5 ani, iar inființarea unui singur centru de eliberare a pașapoartelor in București va lăsa nerezolvată problema in multe alte zone. De aceea, cerem încă o data Ministerului Afacerilor Interne:

-Suplimentarea personalului de la ghiseele de eliberare a Pașapoartelor cu persoane din MAI care lucrează in alte posturi.

-Prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore

-Extinderea programului de lucru în zilele festive si în sfârșitul de săptămână.

-Implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghișeu. Considerăm că astfel s-ar reduce timpul de așteptare.

-Instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a pașapoartelor unde cei interesați să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem.

- Infiintarea unor noi ghisee pe perioada in care vin românii din diaspora.

Solicităm insistent ca MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani.

Cerem de asemenea demisia Directorului General al serviciilor de pașapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nici o soluție pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente.

Noi credem in continuare că este datoria Statului Român sa ofere servicii şi conditii civilizate cetățenilor ei”, au transmis cei de la FADERE.

“Ne așteptam ca la demersurile FADERE pentru rezolvarea probelmelor de la pașapoarte, să se alăture si Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai așteptăm momentul in care acest Minister să apere drepturile romănilor din afara granițelor ", a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614