REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Românii din Diaspora, interesaţi să deruleze o activitate antreprenorială în ţară; 149 înscrişi pentru finanţări Diaspora ReSTART

Românii din Diaspora, interesaţi să deruleze o activitate antreprenorială în ţară; 149 înscrişi pentru finanţări Diaspora ReSTART

Replica API 21 septembrie 2018 | 17:21 399

Românii din Diaspora sunt din ce în ce mai interesaţi să deruleze o activitate antreprenorială în ţară, iar în cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului ''Diaspora ReSTART'' au intrat 149 de persoane, potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), scrie Agerpres.

Potrivit documentului, în cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului ''Diaspora ReSTART'' au intrat 149 de persoane care, după efectuarea unor cursuri de formare antreprenorială, au întocmit şi depus planurile de afaceri, 60 dintre ele beneficiind de acces la o finanţare nerambursabilă de maximum 40.000 euro.

Astfel, analiza celor 60 de planuri de afaceri câştigătoare relevă următoarele: cei mai mulţi aplicanţi sunt din Marea Britanie (33,3%) şi Spania (28,3%), urmaţi de Italia (11,67%), Franţa (6,67%), Olanda (5%), Germania dar şi Australia sau SUA (1,67%). Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în următoarele domenii: 6.312 - Activităţi ale portalurilor web (10%); 4.520 - Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (8,33%); 5.610 - Restaurante (8,33%); 7.112 - Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (8,33%); 6.201 - Activităţi de realizare a software-ului la comandă (5%).

În ceea ce priveşte repartiţia pe gen, 68,33% din firme vor fi conduse de bărbaţi şi 31,67% de femei. Segmentarea pe regiuni relevă faptul că, din cele 60 de noi firme, 26,67% se vor înfiinţa în Regiunea Nord-Est, 21,67% în Regiunea Centru şi alte 15% în Regiunea Nord-Vest.

"Diaspora ReSTART este cel mai greu şi cel mai frumos proiect implementat de mine până în prezent. Am avut privilegiul de a interacţiona direct cu peste 400 de români plecaţi în afara ţării, de a le cunoaşte poveştile de viaţă şi de a le oferi oportunitatea de a se întoarce şi a crea valoare adaugată pe meleagurile natale. Pentru că vorbim despre un concurs, din păcate doar 60 dintre aceştia vor primi finanţarea nerambursabilă de 40.000 de euro, însă vreau să reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor să pornească pe drumul plin de provocări dar şi de satisfacţii al antreprenoriatului. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc tuturor persoanelor implicate direct în implementarea proiectului pentru efortul lor susţinut orientat exclusiv către atingerea obiectivului global al acestui proiect şi anume facilitarea întoarcerii acasă a românilor", a declarat Oana Bâra, manager de proiect CNIPMMR.

În continuare, cele 60 de noi firme vor participa la o sesiune de 3 luni de mentorat unde îşi vor consolida afacerea prin furnizarea de informaţii cu privire la realizarea unei strategii de marketing, identificarea unei reţele de clienţi, stabilizarea relaţiei cu furnizorii şi cu clienţii, menţinerea relaţiilor cu instituţiile statului în vederea raportării activităţii conform legislaţiei sau stabilirea şi urmarea unei strategii de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung.

"Diaspora ReSTART" este un proiect implementat de către Consiliul IMM-urilor din România, în calitate de beneficiar, în perioada septembrie 2017 - septembrie 2020 şi are ca obiectiv principal încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile mai puţin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora prin oferirea unei finanţări de până la 40.000 euro pentru start-up-uri înfiinţate prin proiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu v-ati convins inca de modul in care sunteti priviti, acceptati si primiti de actualii guvernanti- GAZARE- deci isi vor continua linia, nu au nuci un interes de a pierde vaca de muls- vreau sa fiu corect inteles- banii trimisi de catre dumneavoastra in tara, le asigura existenta lor trageti singuri concluzia, poate tintesc o noua marire de salarii si pensii tot ptr ei, la cat de capabili si analfabeti sunt.....
1
0
Facuta asta ,vorbita,stabilita,si in momentul demararii proiectului mai exact de la prima discutie cu primul interlocutor ce este in masura sa demareze dat drumul la recording,cum se poate,audio video,si sa i puna ala de se inchina la el sa ceara vreo spaga,pana la urma o sa se arda cumva,mai de foame,mai de presiune ca banii trebuiesc cheltuiti o sa vina unu care o sa i linisteasca pe cativa initiatori de proiecte pana la urma a iesit GO PRO 7 hahah
0
0
40 de mii sunt fara ..taxa. Adevarul e altul, din 40 de mii, 10 mii ii dai sa ti se aprobe dosarul, 10 mii sa ti dea banii inaintea altora, 10 mii taxe si alte chestii legale...si uite cum iti raman doar 10 mii de euro sa faci afacerea...149 de habarnagii gata sa ia banii si sa nu faca nimic cu ei. Sau in cel mai bun caz au vreun plan care nu are nici o treaba cu realitatea romaneasca.
1
0
fetele di diaspora deschid sex sop.
0
1
Asa e Nicule,fara spaga nu se da nimic sau nu se prospera,dar asta doar cat romanii nu au microfoanele deschise cand ii asteapta la control,apoi sa i filmezi de la inceput pana la sf toate discutiile incepand cu cele primare la inceputul programului si terminand cu ultima semnatura de aprobare.Audio video sa i vedem cum se comporta
1
0
Stati cuminti ca nu stiti ce va asteapta in tara. Cand vor incepe cobtroalele vor renunta unul cate unul, fac pariu... nu puteti voi produce cat putem noi amenda este deviza noastra, a miilor de bugetari pusi pe spagi si capatuiala
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218