REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Românii încep să lase deoparte nunta tradiţională şi aleg plajele exotice ca să spună „DA!“

Românii încep să lase deoparte nunta tradiţională şi aleg plajele exotice ca să spună „DA!“

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 226

Un trend social interesant, care reprezintă o provocare pentru agenţiile de turism, chiar dacă se află încă la început de drum în România, este acela al nunţilor organizate în destinaţii exotice precum Maldive, Cuba, Bali, Mexic sau Thailanda, a precizat, conform AGERPRES, Raluca Anghel, specialist în marketing turistic.

"Când ne gândim la o nuntă, de obicei ne gândim cum să o organizăm pe meleagurile noastre, acasă, la mire sau la mireasă, sau la un local aflat într-o zonă din România cu un peisaj frumos. Bine este atunci când măcar luna de miere ne-o putem petrece mai departe de litoralul românesc sau de Valea Prahovei. În ultimii ani s-a împământenit şi pentru tinerii însurăţei, mai cu dare de mână, că o săptămână de miere e mai potrivită în Maldive, Thailanda, Vietnam sau mai nou în Bali şi Zanzibar. O anumită categorie de români, iubitori de călătorii, şi mă refer aici la antreprenori, angajaţi în funcţii de top management, dar şi la expaţi, aleg să îşi oficieze nunta pe malul mării într-o destinaţie îndepărtată", spune Raluca Anghel.

Ea subliniază, însă, că nunta nu este, de obicei, una ce păstrează ritualuri tradiţionale, ci are un caracter mult mai restrâns, de obicei din alai făcând parte doar mirii, naşii şi membrii foarte apropiaţi ai familiei. Astfel, nunta şi luna de miere se întâmplă în acelaşi loc, dar experienţa este cu adevărat una pentru o viaţă.

"Atunci când avem cereri de organizare a unor astfel de evenimente speciale cum ar fi nunta şi luna de miere ne ajută relaţia foarte bună pe care o păstrăm cu marile hoteluri din destinaţii precum Republica Dominicană, Costa Rica, Singapore, Thailanda, Mexic,Cuba, Brazilia etc. După ce specialiştii noştri află dorinţele viitorilor miri, împreună cu reprezentanţii hotelului ales organizam evenimentul în detaliu în aşa fel încât clienţii noştri sa aibă nunta visată', precizează Daniela Shah, coproprietar Eturia.

Având în vedere că acest tip de solicitări reprezintă evenimente aparte pentru agenţia de turism, ele se încadrează la vacanţe de tip 'tailor made' şi, astfel, este dificil de specificat un buget, explică Daniela Shah. Bugetul este unul diferenţiat după hotel, cereri, destinaţie, durată etc.

În ceea ce priveşte pachetele de honeymoon, Eturia are sejururi în Kuala Lumpur & plaja Pangkor Laut de 10 zile pornind de la 1.750 euro/persoană, sejur Singapore & plaja Krabi Thailanda, 10 zile de la 1.850 euro/persoană, dar şi luna de miere în Brazilia, 14 zile 3.090 euro/persoană.

"Cred că acest trend s-a dezvoltat mai ales prin copiere să zic aşa. Am văzut cum fac vecinii noştri occidentali şi ne-am gândit: de ce nu? Adevărul este că, uneori, cu bani mult mai puţini reuşeşti să îţi creezi un moment unic departe de aşa zisa "nebunie" care are loc în jurul fiecărei ceremonii organizate în ţară. Mirii care aleg genul acesta de nuntă cu siguranţă cheltuie mai puţin pentru festivitatea în sine, dar se bucură mai mult de ea", spune Raluca Anghel.

Aceasta apreciază că în anii care vor urma, dacă economia îşi păstrează o creştere echilibrată, agenţiile specializate pe destinaţii exotice vor înregistra cereri mult mai multe pe acest segment de public şi de vacanţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218