REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Românii muncesc jumătate de an pentru a-și plăti taxele, abia apoi încep să muncească pentru ei

Românii muncesc jumătate de an pentru a-și plăti taxele, abia apoi încep să muncească pentru ei

Replica API 4 august 2020 | 00:00 1217

Muncim mai bine de jumătate din an doar pentru a ne plăti taxele și abia mai apoi începem să muncim pentru noi. 19 iunie este declarată Ziua Libertății Fiscale, adică e ziua în care am plătit, simbolic, dările către stat, abia apoi începem să ne bucurăm de câștigul lunar pentru noi. Este un calcul menit să arate povara fiscală de pe umerii unui român care câștigă un salariu mediu.

Aproape jumătate din venituri reprezintă taxe și impozite. Din 100 de lei așadar, rămânem în buzunar cu puțin peste 50 de lei. Vedem cum ne plasăm în comparație cu alte state din Uniunea Europeană, unde salariul mediu an variază între 10.000 și aproape 70.000 de euro pe an, iar taxele sunt cuprinse între 30 și 55%.

Nu ne situăm departe de media europeană în ceea ce privește Ziua Libertății Fiscale. În medie, un european muncește până pe 14 iunie pentru a-și plăti dările către stat. România fiind pe locul 17. Astfel, cu un salariu mediu de 11.500 de euro, un român câștigă al treilea cel mai mic salariu din UE, ceea ce îl lasă, din nou, cu al treilea cel mai mic venit disponibil, de aproape 6200 de euro.

Prin comparație, un locuitor din Luxemburg, țara cu cel mai mare salariu pe an din Uniune, rămâne după ce plătește toate taxele cu un venit de peste 39 de mii de euro. Bulgarii stau cel mai prost la acest capitol. Încasează cel mai mic salariu din Uniunea Europeană, nici măcar 9.000 de euro, iar după ce plătesc taxele mai rămân cu un venit de doar 5.000 de euro, potrivit digi24.ro.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se intampla deoarece cealalta jumatate din romani nu muncesc cu carte de munca tigani,manelisti,instrumentisti,pesti,camatari,interlopi,pletosi,verisoarele cu fuste crete iar datoria publica a tarii o plateste doar cealalta jumatate ce munceste legal!
0
0
multumim securisti,multumim pesede,multumim trintori bugetari ca ne dati onoarea sa muncim pina murim ca sa va platim pensiile si salariile nesi,nemeritate.Nic n.ati muncit,nicinu sinteti calificati ptr ele.Acum vreti si marire de 40%. Intre timp inflatia este cit casa si o platesc aia cu salariul minim pe economie,turism si hoteluri,nu hotii de asa zisi patroni. multumim,votati pesede ca sa va ma ie!
1
2
Sa munceasca fara pauza sa intretina trantorii bugetari si pensionari de lux,asta e adevaratul program de guvernare din 1989 pana in prezent
6
1
Pai pensiile alea speciale si studiile de fezabilitate si alte parandaraturi nu trebuie platite de undeva? Doar nu credeati ca aduc politicienii bani de acasa...ma rog nu de la EI de acasa. La 45% taxe se mai adauga si tva plus alte accize, e in intregime posibil ca statul sa castige mai mult decat salaraiatul la unele produse. A, si se plateste si educatia si sanatatea chiar daca sunt ''gratuite''. l amuna furnici fara minte, la munca sa ne imbuibam noi bugetarii de lux, apar noi modele de bembeuri si astea de anul trecu ne put! La munca!
1
1
Problema e ca acei bani din taxe nu se regasesc in cheltuieli ale statului folositoare populatiei platitoare,asa cum se face in tarile civilizate. De aia nu suntem si noi o tara civilizata,adica e unul din motive.
4
0
Pai de unde sa ia bani de pensii speciale sau pensionari la 45 de ani pentru unii!!!
5
1
Japca pe fata...45% impozit pe salariu ...
6
0
Dupa 30 de ani clasa politica practic ne ingencheaza prin taxe si impozite.nu vbm aici doar de un partid ci de intreaga clasa politica.o clasa politica caruia nu ii pasa de nimic.doar interesele lor meschine proprii si personale.cand auzi termennul au negociat partidele sa nu va imaginati ca se negociaza taieri de taxe no no doar functii politice pt ei si oamenii de influenta.una peste alta mooe clasei politice.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367