REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Românii vor plăti în plus pentru fiecare ambalaj de apă, băuturi sau sucuri

Românii vor plăti în plus pentru fiecare ambalaj de apă, băuturi sau sucuri

Replica API 20 noiembrie 2020 | 10:13 1224

Românii vor plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj de apă, băuturi răcoritoare și alcoolice cumpărate din magazine, anunţă ProTv.

Banii reprezintă garanția pe care comercianții o vor reține de la clienți pentru fiecare PET, sticlă sau doză de metal. Consumatorii își vor putea recupera banii de la orice magazin din țară după returnarea ambalajului. Măsura a fost prezentată joi de ministrul Mediului și va fi implementată de la 1 ianuarie.

Sistemul de garanţie pentru ambalaje va funcţiona ca în cazul unui banal coş de cumpărături. Adică deblocaţi cu 50 de bani un coş, vă faceţi cumpărăturile şi vă recuperaţi banii după ce duceţi coşul la locul său. Altfel zis, este un fel de chirie pe care o plătiţi pentru folosirea ambalajului în care vă este vândută băutura.

Măsura se va aplica pentru toate ambalajele în care sunt îmbuteliaţi până la 3 litri de lichid. Fie că vorbim de sticlă, plastic sau doze de aluminiu.

Asta înseamnă că magazinul va aplica o scumpire de 50 de bani pentru fiecare astfel de produs cumpărat din magazin. Un bax cu apă plată care are 6 sticle va costa cu 3 lei în plus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine . Niciodata nu este prea tarziu . Eu as spune ca era mai bine daca se platea cel putin 1 leu pentru un pet . Ii motiva pe mai multi sa adune . Sper sa scapam de mizeria asta care sufoca natura .
0
0
De ce nu pun automate de recilare in supermarketuri? Cat ii costa? In alte tari din UE functioneaza acest lucru de zeci de ani.Sa le fie rusine! La noi abia acum s-au trezit.De 30 de ani nu reconditionam nimic.Imbuibatii au contracte dubioase.Aard deseuri din alte tari la noi in tara.La noi doar sa se fure bani si sa nu se investeasca nimic.Sa ramanem tot codasii Europei pentru ca asa iau decizii cei care ne conduc. Sa faca fabrici, uzine etc. Sa dea locuri de munca oamenilor.Sa faca centre in cartiere de recupat ambalaje, sticle.Construiti fabrici,nu numai biserici,blocuri.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367