REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Românul mort în Afganistan este constănţean - citeşte mesajul tulburător al fiului!

Românul mort în Afganistan este constănţean - citeşte mesajul tulburător al fiului!

Replica API 2 iulie 2013 | 00:00 130

Atentat la Kabul:

Atentat la Kabul:

Tragedie în Afganistan, doi români aflându-se printre victimele unui atentat de la Kabul. Însă, potrivit MAE, unul dintre români, care fusese dat dispărut, a decedat. Mai mult decât atât, acesta este constănţean. Este vorba despre Cristian Paul Boulean, de 43 de ani, fost jandarm până în anul 2004. Foştii colegi îl ştiau ca pe un om plin de viaţă, era căsătorit şi avea un copil. "A fost jandarm până în 2004, l-am avut subordonat la Cernavodă. Un băiat plin de viaţă şi serios. Prima dată a plecat în Irak, tot la o firmă ce se ocupa cu paza şi protecţia obiectivelor şi a persoanelor şi apoi a plecat în Afganistan. Ulterior a mai venit pe la mine, ne-am mai văzut pentru că şi un frate de al lui este ofiţer la noi. Am ţinut legătura. Ne pare foarte rău pentru cele întâmplate.", a declarat, pentru "Replica", Costică Cojoc, şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Familia a primit vestea şoc prin intermediul unor angajaţi ai instituţiilor constănţene. "Sunt fiul lui, este bine tata? În urma atentatului am primit nişte veşti proaste referitoare la el.A venit cineva de la Paşapoarte şi ne-a spus că a primit fax de la Ambasadă, cum că tata ar fi decedat. Ajutaţi-mă vă rog să aflu dacă tata mai este în viaţă", este mesajul cutremurător al fiului, Robert Boulean, student al Universităţii Maritime din Constanţa. Tot acesta a revenit şi a postat un alt mesaj pe site-ul de socializare Facebook: "Tată, te voi iubi pentru TOTDEAUNA, la fel ca în prima zi din viaţa mea".

Menţionăm că românii erau civili, angajaţi ai unei companii care se ocupă de aprovizionarea unei baze logistice. Atacul de marţi dimineaţă, comis împotriva unei companii străine de transport care colabora ISAF, forţa NATO din Afganistan, a provocat moartea a cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia din oraş, relatează AFP. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe condamnă atentatul de la Kabul: "Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tragicul atentat cu maşină capcană care a avut loc în această dimineaţă la "Camp Pinnacle", Afganistan, în care un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost rănit. Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nici o justificare şi trebuie combătute cu orice preţ. MAE transmite condoleanţe familiei îndurerate şi îşi exprimă regretul profund pentru pierderea suferită. România, în calitate de membru UE şi NATO, rămâne ferm angajată în susţinerea eforturilor depuse de guvernul afgan pentru eradicarea tuturor formelor de terorism şi tranziţia către stabilitate şi un stat de drept funcţional", se arată pe site-ul MAE.

Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului. Cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora. Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aliate, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367