REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Romaris Taxi, City Taxi și General Taxi: ce spun clienții despre aceste firme

Romaris Taxi, City Taxi și General Taxi: ce spun clienții despre aceste firme

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 5073

Curg reproșurile. Voi ce părere aveți?

Curg reproșurile. Voi ce părere aveți?

Constănțenii, dar și turiștii, nu ezită să sancționeze fiecare gest greșit al taximetriștilor constănțeni. Cea mai criticată firmă de taxi pe propria pagină de Facebook este, în anul 2018, Romaris Taxi, urmată de City Taxi și General Taxi.

Romaris Taxi ia 50 de lei pentru o cursă de 30 de lei

Când vine vorba de Romaris, constănțenii sunt nemulțumiți de faptul că în mașină urcă alți clienți decât cei care au comandat o mașină, de tarifele practicate, de lipsa de amabilitate a celor din dispecerat, dar și de refuzul clienților cu biciclete. “Cea mai proastă firmă de taxi ever. Am comandat un taxi și am câștigat o excursie pe jos de la City Park Mall până la Casa de Cultură pe jos, la ora 3 dimineața. Taxiul cu indicativul 906 a luat alt client. Consider că am fost un client bun... nu voi mai colabora cu această firmă”, comentează un clinet.

Un altul scrie pe pagina de Facebook a celor de la Romaris, următoarele: “Evitați această firmă de taxi! Pentru o cursă Mamaia-Constanța, șoferul a cerut 50 de ron! Ulterior, am ales altă firmă de taxi cu care am parcurs de 2 ori aceeași cursă, cu 30 de ron/cursă. Înțeleg că doriți să profitați de evenimente gen Neversea ca să faceți ceva în plus, dar chiar așa fără nici o limită de bun simț... jalnic!”.

Un alt cilent îi critică pe cei de la Romaris în privința amabilității. “Dacă aș putea da 0 steluțe, ar fi perfect! Comand un taxi pentru un musafir, până a ieșit omul la poartă, au trecut 5 minute în loc de 2 cât a promis taxiul că face până la adresă. Am realizat că a plecat și am sunat la dispecerat ca să-l chem înapoi și... atât mi-a trebuit... NU VĂ PUTEȚI IMAGINA ÎN CE HAL MI-A VORBIT DISPECERA, cum a țipat la mine și m-a certat că domne "așa faceți toți, întarziați!" Și mi-a închis telefonul în nas! Chiar i-am vorbit frumos ăleia... și-mi pare tare rău pentru asta!”.

Acest client a primit pe Facebook și un răspuns din partea Romaris Taxi: “Ne cerem scuze pentru această situație neplacută! Șoferul a spus că a așteptat 7 minute și că de abia după aceea a plecat. Dispecera susține că s-a întrerupt convorbirea și că nicidecum nu v-a închis telefonul. Taximetriștii ai căror clienți nu vin la timp cer confirmarea comenzii, înainte de a pleca. Se pare că de această dată nu s-a întâmplat așa. Atât dispecera, cât și taximetristul în cauză, vor fi penalizați pentru nerespectarea regulamentului intern. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

“Am dorit o cursă de la gară până la Cazino! Mi-a cerut 70 de lei! Fiind pentru prima dată în Constanța! Când le-am zis să pună aparatul, a refuzat și a început să vorbească urât! Țipa de la dispecerat, vorbea în sictir!”, scrie un alt client.

„Aceeași recenzie negativă și pentru această firmă de taxi, care nu dorește să servească clienți cu biciclete. Încercare eșuată din păcate pentru mine pe data de 10.10.2018”, mai susține un client cu privire la Romaris Taxi.

City Taxi: “Nu am cum să te duc până acolo, doar fără ceas”

Cei de la City Taxi sunt criticați când vine vorba de legalitatea curselor. Aceștia evită să folosească ceasul pentru taxare. “Explicație - Nu am cum să te duc până acolo, doar fără ceas. Adică are, dar nu vrea. Pe o rută de 12 lei, îmi cere 30-40 de lei. Înțeleg că e normal să dai peste 2-3 șoferi de genul în toată firma, dar nu 8 doar într-o singură zi. Se comportă de parcă sunt maşinile lor, firma lor, etc”, scrie un client. “Dacă vrei să reclami profesionalismul lor, nu ai unde aşa că, nu e de mirare comportamentul lor”, susține un alt client, căruia cei de la City Taxi îi răspund pe pagina de Facebook, unde a și fost postat comentariul negativ, următoarele: “Bună ziuă! Vă rugăm să ne comunicați indicativele sau numerele mașinilor la care ați intalnit această abordare. Totodată, vă comunicăm că la numerele de telefon ale dispeceratului puteți înregistra non-stop, sugestii sau reclamații”.

“Păcat că nu aveți destule role pentru ceasurile șoferilor, au început să se plângă săracii de acest lucru. PS: sper ca înțelegeți sarcasmul din această postare/recenzie”, le mai spune un alt client celor de la City Taxi.

Nici cei de la City Taxi nu acceptă clienți cu bicicletă. “Niciun taximetrist nu și-a deranjat portbagajul pentru o bicicletă pe o cursă destul de lungă pe 10.10.2018. Menționez că nicio companie de taxi din Constanța nu serveste clienți cu biciclete. Jenant!”, susține un alt client pe pagina de Facebook a celor de la City Taxi.

La General Taxi, un șofer a dat un copil jos din mașină

La General Taxi sunt șoferi care își permit să coboare clienții din mașină, pentru că li s-a cerut să înregistreze cursa. La o asemenea solicitare firească, în anul 2018, un taximetrist a coborât din mașină un copil. Reclamația s-a lăsat cu o amenințare. “CT29ZEC!!!! Cam ce crezi că îți fac când te prind... jeg ordinar, nu știi copilul cui ai avut tupeul să-l dai jos din mașină vineri seara lângă cimitir, doar pentru că a îndrăznit să-ți ceară să pui ceasul. Doar dacă te muți din oraș nu te găsesc”.

Un alt șofer City Taxi a fost mustrat de un clinet fidel pentru că a plecat după 30 de secunde de la staționare. Mai mult, acesta s-a arătat nemulțumit și de comportamentul celor din dispecerat. “Folosesc această firmă de mai bine de 2 ani... sunt extrem de dezamagită să mi se vorbească "urât" la telefon, iar taximetristul, după 30 secunde să plece, deși sunt clientă fidelă și niciodată nu am fost un client rău! Să vă fie rușine!”, comentează un alt client.

Poziția Camerei Taximetriștilor din Constanța

Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța a precizat că dintre cele reclamate în anul 2018 pe pagina de Facebook a firmelor de yaxi, cel mai grav lucru este cel privind neînregistrarea curselor. “Asta cu ceasurile să reclame la Poliție, să-i prindă și să-i amendeze. Amenda este 2.000 de lei. Să-l înregistreze în timpul cursei și să-i spună nu îți dau niciun ban că nu ai cuplat aparatul și dacă zice ceva, clinentul să sune la 112”, a explicat Lică Neagu. Pentru biciclete există taximetrul de marfă, susține Lică Neagu. “Pentru biciclete există taximentrul de marfă. Noi suntem obligați să luăm bagaje ușoare!”, a precizat Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța. Cât privește lipsa de amabilitate a celor din dispecerat, Lică Neagu pune aceasta și pe seama clienților, care, potrivit președintelui Camerei Taximetriștilor din Constanța, au un limbaj necivilizat.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai fiecare taxi in parte este detinut de un SRL unic al carui propietar e chiar soferul. Fiecare sofer are contract de PARTENERIAT cu dispeceratul , niciun sofer nu e ANGAJAT al vreunei firme de TAXI.
0
0
CM care ai scris articolul, ai vreo ora de scoala, limba romana, gramatica?
0
0
Eu am folosit doar city taxi si romaris. Romaria sunt profi. Vin in timp util, soferii sunt placuti ca si persoane si dispecerele vorbesc ok. Nicipdata nu s a pus problema sa ma taxeze in plus. Tot timpul s a fol ceasul! La city insa se cearta pe frecvente, dispecerlee nu inteleg adresele si stai si astepti pana ti piere speranta....conduc haotic si cu ochii la filmulete de pe youtube
0
0
Merg cu Scorpion de peste 12 ani si nu am avut niciodata nicio problema. O singura data nu au avut masina insa in scurt timp s-a rezolvat. Si merg intotdeauna cu comanda in prealabil.
1
0
Vedeti maimutoiul cu ct56dec.injura te jigneste. Nu ia curse decat lungi si nu pune ceasul dar sa mai dea si bon.
3
0
Toata ziua cu mana la maimuta stati !
3
3
Sa vina domn'e Uber si la noi in oras!Am flota de 20 de masini gata sa o bag la ei!Licientele le-am prichindit de mult cu 4000 bucata!
9
2
din cluburi ! cat tupeu sa ai sa cheltui mii de euro in cluburi iar apoi sa vrei sa mergi pana in constanta cu 40 de lei .Chiar nu va este rusine ? dati sute de euro pe prafuri si femei , si vreti mocca cu taxiul @@@@!
9
7
majoritatea sunt cu masinile personale , doar sunt trecute pe firma pentru licentiere . Asa ca isi protejeaza masina , foarte bine ca nu accepta sa stea o ora in statie si sa treaca un prost strada , sau sa urce 4 insi malaci de la gara in Mamaia , sa de-a si drumul la aer , pe 30 de lei . Credeti ca uberul admite cacanariile clientilor recalcitranti si jegosi ?
8
8
Sa vina Uber-ul! Tarife corecte si decente, taxiuri curate, oameni civilizati. Nu ciori imputite care fac ei tarifu si care te dau jos daca nu iti plac manelele!
18
8
a ti uitat de machidoni colcaie firmele de taxi de machidoni ,nici nu se sinchisesc sa ti arate bunavointa.
10
6
Nu va convine de serviciile lor bagati-i in faliment neapeland la serviciile acestora,e simplu.Si astia impartialii de la replica de ce lasati liber la injuraturi pt.Lica Neagu de ex. iar pentru Felix Stroie,Daraban nu e voie?Asta e mai prost ori nu are grade la secu?
8
1
Da ma taximetristilor ori respectati tarifu ori invatati o meserie si nu mai le olangeti voi de mila altora cum ca ce s-ar face fara voi.Nu mai mergeti la cluburi daca nu renteaza chiar sunt curios daca iese lumea in strada sa strige "Vrem Taxiuri".
9
3
CUM AR FI DACA DE LA ORA 3 NOAPTEA NU AR MAI FI NICI UN TAXI IN MAMAIA LA CLUBURI ? E MAI BINE ? AICI VIN CU O EXPLICATIE, DACA IAU UN CLIENT DIN MAMAIA LA ORA 4 SI.L DUC LA CASA DE CULTULA PORMA MA INTORC GOL IN MAMAIA. PT DERANJUL ASTA COSTA 50, DACA NU S-AR MAI INTOARCE NIMENI IAR NU-I BN CA NU SUNT TAXIURI, TAXIMETRIA INSEAMNA SA RAMAI IN ZONA DE UN KM UNDE TE LASA CLIENTUL NU SA TE INTORCI 7 KM. MULTUMESC
7
13
Alo,patronul de la CITY taxi, cind trimiti oamenii sa repare stilpii distrusi si trotuarul de pe Ctin.Bratescu in urma accidentului facut de masina firmei in noapt a de 15-16.03.2019. Mai avem putina rabdare.Politia stie,Primaria stie, Confort Urban stie, asa ca n-ai cum sa te ascunzi.Asuma-ti responsabilitatea si repara ce a stricat salariatul tau.
6
4
De acord cu lumea de aici , 90% dintre ei n-au nici o legatura cu taximetria ! Dar faza cu bicicleta m-a lasat masca , date' draq de aici cu bicicleta ta cu tot ...eu l-am dat jos pe unul cu bicicleta din autobuz , ca si pasager trebuia sa fiu atent sa nu-mi rup oasele in coarnele lui , ti-ai luat bicicleta , pedaleaza !
20
2
Daca mai vreti cat de cat profesionalism din partea soferilor de taxi alegeti firma Scorpion. Sunt singurii care nu te fura si folosesc si aparatul...
5
14
fara o lege a taximetriei , nu se va rezolva nimic . masini noi , uniforma , soferi scolarizati pentru taxi , etc sute de rable ca si microbuzele care circula in acest oras punand in pericol viata calatorilor .
16
2
e timpul sa vina UBER si la noi ......
23
3
95 % din taxiurile constantene nu au ce cauta pe strazi ... 90 % din taximetristi ... nu au nicio treaba cu meseria asta. ar trebui ca macar o baie pe zi sa fie obligatorie...
36
3
In constanta aproape taxiurile sunt conduse de ciori imputite,pute a cap de oaie in interior
31
5
In primul rand comiteti o mare greseala solicitand un punct de vedere lui Lica Neagu intrucat nu cred ca acesta este reprezentantul vreunei societati autorizate ca transprtator cu taxiuri,iar in ce priveste problema cuplarii caselor de marcat aceasta poate fi usor rezolvata prin aplicarea de tarife diferentiate in functie de distanta,zi sau noapte,interor sau exterior si bagaje exact cum prevede lg38 din 2003! De ce nu expuneti in reportaj si articolele din legea taximetriei privind aplicarea tarifelor si cine este vinovat ca ele nu se aplica?
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218