REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Romaşcanu, după apelul preşedintelui: E ruşinos ca, după ce am reparat aberaţiile Guvernului, să soliciţi colaborare loială

Romaşcanu, după apelul preşedintelui: E ruşinos ca, după ce am reparat aberaţiile Guvernului, să soliciţi colaborare loială

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 1252

Deschiderea preşedintelui Klaus Iohannis spre dialog cu opoziţia este tardivă, iar singurul apel la responsabilitate trebuie făcut către Guvernul Orban ''să nu mai fure", a afirmat joi purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu

"Este ruşinos ca, după ce am reparat de fiecare dată prostiile ş aberaţiile făcute de 'Guvernul său', după lipsa totală de transparenţă şi dialog a aceluiaşi Guvern, să vii acum şi să soliciţi colaborare loială. Domnule preşedinte, ce ar însemna să vă ajungă la promulgare proiectul Guvernului PNL privind carantina şi izolarea? Aţi promulga aşa ceva? Astăzi, în Parlament, exact de acest lucru ne ocupăm: muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse de Guvernul dumneavoastră. Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie acum să-l facă preşedintele României este faţă de Guvernul Orban să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români şi nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete. Apreciem deschiderea de acum a preşedintelui pentru dialog, dar, domnule preşedinte, este prea puţin şi prea târziu", a arătat Romaşcanu, într-o declaraţie de presă, scrie Agerpres.

În opinia acestuia, în declaraţia susţinută joi, preşedintele "şi-a adus sieşi omagii pentru modul în care a derulat şi a gestionat România în timpul pandemiei".

"Preşedintele aducea laude Guvernului Orban pentru aceleaşi lucruri şi, în acelaşi timp, acuza greaua moştenire preluată de la PSD în noiembrie anul trecut. Situaţia este însă următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri noi ieri - acesta este rezultatul gestionării eficiente a crizei sanitare de către Guvernul de specialişti impus de preşedintele Iohannis. Numărul de teste la milion făcute până în acest moment de România este de 42.000. Prin comparaţie, Lituania a făcut 166.000 la un milion de locuitori. Avem cele mai multe decese din Europa Centrală şi de Est. (...) Din perspectiva economică spunem doar o cifră: avem peste un milion de şomeri sau cu contractele de muncă suspendate", a adăugat Romaşcanu.

Potrivit senatorului PSD, "indiferent cât de mult încearcă preşedintele să dea vina pe greaua moştenire, nu se poate spăla pe mâini de rezultatele 'Guvernului său', de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferinţele provocate românilor lăsaţi în afara spitalelor".

"Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public şi să-i tragă de mânecă pe liberali când furau cu nesimţire prin contracte cu măşti, combinezoane, echipamente de protecţie, dezinfectanţi. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să-i tragă de mânecă pe liberali când chefuiau la Guvern, în dispreţul tuturor regulilor impuse românilor, sfidând o ţară întreagă. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public şi să-i tragă de mânecă pe liberali nici măcar acum când România este transformată de 'Guvernul său' în oaia neagră a Europei. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public să-i tragă de mânecă pe liberali, atunci când refuzau mâinile întinse de opoziţie pentru un dialog constructiv pentru gestionarea în comun a pandemiei de coronavirus. Este ruşinos ca după opt luni de guvernare să dai vina tot pe greaua moştenire", a susţinut social-democratul.

El a amintit că, la plecarea de la guvernare, PSD a lăsat un deficit de 2,8% din PIB. "Guvernarea Orban va reuşi să ducă acest deficit undeva la 10%. Aveam 34,7% datorie publică în PIB, deja această datorie a trecut de 40%", a mai spus Lucian Romaşcanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, joi, la Palatul Cotroceni, un apel la "colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului" şi a subliniat că prioritatea, în contextul pandemiei, ar trebui să fie "salvarea vieţii românilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre".

"În spiritul Constituţiei, fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieţii românilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă ţară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute", a transmis şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romascanule te cunosc prea bine , o lichea ca tine mai rar de gasit . SIKTIR
0
0
Dar pensiile speciale pe care le-ai dat unor smecheri, cand le reparati ma ?
1
0
..un nou talhar a aparut in curtea ciumei rosii..l-au gasit bine pe Romascanu asta....
3
0
vorba romaneasca, hotii striga hotii. Mai bine ati baga capul in pamant ca strutul...
3
0
Un reprezentant al comunistilor care uita ca au distrus tara, iar altii acum incearca din mers sa repare ceva, ce se poate.Rusine!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920