REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Romaşcanu: Orban e chemat să dea explicaţii în faţa Parlamentului. PNL va face toate eforturile să saboteze dezbaterea

Romaşcanu: Orban e chemat să dea explicaţii în faţa Parlamentului. PNL va face toate eforturile să saboteze dezbaterea

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 1030

Premierul Ludovic Orban este chemat luni să dea explicaţii în faţa Parlamentului privind achiziţiile de la Unifarm, dar PNL va face toate eforturile să saboteze această "dezbatere deschisă", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu

"Noi am solicitat în nenumărate rânduri premierului Orban şi membrilor Guvernului să vină în faţa Parlamentului şi să dea raportul despre cum au acţionat în această perioadă, să raporteze despre modul cum s-au făcut aceste achiziţii în timpul pandemiei. Din păcate, Orban refuză să răspundă oricăror întrebări concrete ale presei despre relaţia sa veche şi extrem de strânsă cu afacerista care îl presa pe şeful Unifarm să încheie un contract oneros cu firma turcească, invocând numele premierului. Este cel mai evident caz în care corupţia stă la masa Guvernului. Mâine (luni - n.r.) Orban este chemat să dea explicaţii în faţa Parlamentului, dar ştim că PNL va face toate eforturile să saboteze o dezbatere deschisă. De aceea, după ce Comisia parlamentară de anchetă privind achiziţiile în perioada stării de urgenţă, condusă de deputatul Marius Budăi, va intra într-un ritm susţinut de funcţionare, PSD îl va chema la audieri pe domnul Orban pentru că declaraţiile dumnealui, acelea că nu are nimic de ascuns, trebuie să fie probate şi de un raport în faţa acestei comisii a Parlamentului şi a poporului", a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

Premierul Ludovic Orban ar putea fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, la ''Ora prim-ministrului'', la dezbaterea pe tema achiziţiilor de măşti făcute de Unifarm.

Camera Deputaţilor i-a adresat săptămâna trecută invitaţia premierului de a participa la ''Ora prim-ministrului''.

Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voua nu va este rusine sa mintiti continuu, v-ati aparat de justitie in haita pt ca altfel erati toti langa puscariasul draknea.
1
0
Noul Nicolicea al PSD .Javra periculoasa.
2
0
Sa dati si voi socoteala de unde a rezultat haita asta de profitori de pensii speciale.
3
0
sesizare din oficiu DNA DNA DNA
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218