REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Romaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Romaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 440

Lucian Romaşcanu

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe motiv că acesta a susţinut că există posibilitatea unei crize în România.

"Domnul Cîţu uită că este ministru de Finanţe şi a ieşit ieri cu o declaraţie extraordinar de gravă că există posibilitatea unei crize în România. Nu te joci cu asemenea cuvinte când eşti ministru de Finanţe. Ceea ce face un ministru de Finanţe, pe lângă gestiunea finanţelor şi economiei naţionale, este să dea semnale în piaţă. Semnalul dat de domnul Cîţu este unul grav, lucrurile vor merge în linia în care au mers după primele declaraţii, iar acest lucru nu poate să nu fie decontat şi la nivel politic. Un Guvern este instalat politic, dar guvernează pentru toţi românii. Recesiunea şi austeritatea anunţate de domnul Cîţu nu vor afecta doar electoratul PNL, vor afecta pe toţi românii", a declarat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a adăugat că îşi doreşte ca oamenii să înţeleagă că lucrurile pe care le face Guvernul PNL în acest moment îi vor afecta "direct" şi "personal".

"Îl somăm pe domnul Cîţu, dacă este responsabil, deşi avem dubii majore în acest sens, să îşi prezinte demisia. Dacă nu dumnealui, atunci cerem PNL să îl retragă din această funcţie extrem de importantă", a transmis senatorul PSD.

Potrivit acestuia, un ministru are o misiune "nu numai tehnică, ci şi patriotică".

"Domnul Cîţu spunea în 2012 că a adus pentru banca la care era angajat beneficii de 120 de milioane de euro şi că a fost plătit sub formă de bonus pentru aceşti bani într-un cont offshore. Dacă are probleme cu bugetul, poate că ar fi momentul să îşi aducă banii din offshore în ţară şi să îi taxeze, ca o mică, proprie contribuţie la bunăstarea acestei ţări", a spus Romaşcanu.

Totodată, senatorul PSD a subliniat că programul de guvernare al Guvernului Orban are un singur capitol, cu un singur cuvânt - anticipate.

"Pe 4 noiembrie 2019, s-a instalat Guvernul Orban în baza unei fiţuici, un soi de referat pe teme economice care ţinea loc de program de guvernare. De ceva vrem încoace vedem, de fapt, că PNL îşi face constant public programul de guvernare care are un singur capitol, cu un singur paragraf, care se cheamă anticipate. Deci destabilizezi o ţară, dai jos un Guvern care a performat, cu toate criticile pe care le-am auzit şi multe dintre ele ni le-am şi asumat, pentru a pune un Guvern care să plece, în contextul în care există o majoritate care şi-a asumat susţinerea acestui Guvern. Programul PNL de guvernare are un singur cuvânt - anticipate, care din toate declaraţiile dumnealor şi în toate concluziile pe care le-am tras aceste anticipate înseamnă doar austeritate", a arătat social-democratul, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Olteanu asta jegos , uita ce-au facut ei , cand erau la guvernare.
1
0
Anulati pensiile speciale.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614