REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Romașcanu, PSD, despre informațiile de pe noul buletin cu cip: "Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi"

Romașcanu, PSD, despre informațiile de pe noul buletin cu cip: "Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi"

Replica API 5 august 2021 | 00:02 750

"N-avem o poziție oficială, politică. N-am văzut să fi fost o ședința dedicată acestui lucru. În plan personal pot să zic că m-am uitat după acest lucru.", a declarat, miercuri, Lucian Romașcanu, făcând referire la noua carte de identitate și schimbările de format.

Lucian Romașcanu

"Nu e tricolorul, dar este stema. Probabil că este o chestiune de ergonomie a acestui act.

Pe partea de gen și sex, eu sunt mai tradiționalist. Aș fi vrut și eu să fie sexul trecut acolo. Fiind stat membru al Uniunii Europene, probabil că va trebui să decidem dacă ne pliem sau nu.

Sexul ți-l dă Dumnezeu, pentru cine crede în acest lucru. Genul ți-l alegi. Și atunci, genul poate fi mai mult decât feminin/masculin. Există și alte variante de opțiune proprie. Probabil că aici s-a avut în vedere acest lucru. Eu nu sunt foarte de acord cu acest lucru.", a mai spus Romașcanu.

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu, unul dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, nu este de acord cu modelul cărții de identitate electronică. Acesta critică modificarea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”, poziție susținută și de partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Și Alianța pentru Unirea Românilor a criticat noul model de carte de identitate electronică, introdus în cadrul unui proiect pilot în Cluj-Napoca, căruia i s-au adus mai multe modificări față de modelul fizic actual.

Claudiu Târziu, AUR, și-a exprimat indignarea față de îndepărtarea tricolorului și înlocuirea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”.

”Nu suntem de acord pentru că această carte de identitate nu este o legitimație oarecare, pe care Ministerul de Interne sau Guvernul o poate modifica după bunul plac. Ea trebuie să conțină elementele identitare naționale, așa cum se întâmplă și în alte țări.

De asemenea, suntem împotriva modificării ”gen” în loc de ”sex”, asta este în mod evident o încercare de avansare în ideologia neomarxistă. Sexul, știm foarte bine, nu poate fi decât feminin și masculin. Însă genul, cum îl știm din ideologia neomarxistă, este un construct și suferă tot felul de denumiri (...) care transformă practic omul într-un animal ciudat, care nu mai are legătură cu nimic din ceea ce știm noi că semnifică omul. Respingem categoric această încercare și cerem autorităților să își revină la firesc și să pună în cartea de identitate, așa cum a fost și până acum, sexul masculin și feminin.”, a declarat co-președintele AUR Claudiu Târziu, pentru Antena 3.

Totodată, membrii partidului AUR se întreabă de ce nu există o dezbatere publică pe tema noilor buletine și dacă prin noul format de carte de identitate se urmărește ”ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată într-o postare de marți pe pagina de Facebook a partidului AUR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai multa nebunie PSD
1
2
daca avem o poola, doua pooli adica la genul feminim inseamna ca la mine in ci la gen se va scrie ca sunt de gen feminim?
0
1
A fost inlocuit sexul cu genul pentru ca la gen sunt masculin, feminin, homosexuali si lesbiene, mmm amatorilor de gen.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920