REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Romaşcanu (PSD): Nu poate fi vorba de mită faptul că scuteşti de taxe o categorie socială

Romaşcanu (PSD): Nu poate fi vorba de mită faptul că scuteşti de taxe o categorie socială

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 466

Lucian Romaşcanu, foto antena3.ro

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, vineri, că în cazul scutirii angajaţilor din presă de impozitul pe venit nu este vorba de o măsură cu caracter electoral, prin care s-ar încerca să se câştige simpatia unei categorii sociale.

"Nu poate fi vorba de mită faptul că scuteşti de taxe o categorie socială, ci o măsură de stânga sănătoasă, pe care cred că jurnaliştii truditori o apreciază. Am dat mii de euro la doctori şi nu ne-a votat nici unul, noi nu dăm salarii ca să fim votaţi, nu dăm scutiri de taxe ca să fim votaţi", a declarat Romaşcanu la Buzău, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Senatorul social-democrat a adăugat că în domeniul presei există "o categorie la care lumea nu se gândeşte, ziariştii truditori".

"Noi avem în faţa noastră tot timpul vedetele meseriei de ziarist (...), scutirea de taxe pentru ziariştii importanţi ai ţării nu ar însemna un beneficiu. (...) În strategia unui partid de stânga este şi sprijinul categoriilor defavorizate, iar jurnalismul este o categorie defavorizată, să munceşti în redacţie de dimineaţă până seara pe 10 milioane pe lună, pe 15 milioane, 10% contează, la 5.000 de euro pe lună, sigur, şi acolo sunt nişte bani, dar nu prea mai simţi nevoia", a mai spus fostul ministru al Culturii.

El a apreciat că "este o măsură bună, indiferent de opiniile purtătorilor de mesaje ai breslei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scutirea de taxe si oferirea de pensii speciale celor care nu le merita, se numeste mita electorala. banii nu-s ai vostrii ci ai nostri, la dracu sa va ia de hoti!
3
0
ba exact asta inseamna , MITA ELECTORALA ! si nu numai electorala, asa cum ati facut cu magistratii le ati marit salariile ,sporurile,pensii speciale si ati pus in functii cheie niste slugi plecate, exact la fel faceti si ziaristii ! NU EXISTA categorii speciale in aceasta tara, mai ales cei care doar sug de la bugetul tarii fara a oferi nimic benefic societatii, asa cum sunt magistratii vostri, slugile voastre ascultatoare ! e plin printre ei de pensionari care lucreaza tot la stat in continuare, lepre care ridica cumulat 60-70.000 ron lunar, pentru ca sunt slugile voastre ascultatoare.
6
0
noua ne impozitati si bonurile de masa iar astia nu platesc impozit. ce fac ei asa de special? aia la radio trancane aiurea dimineata nu sunt in stare sa face un program! Pensii speciale, scutiri speciale taote la anumite categorii numai prostii platesc si muncesc si stau in banca lor fara sa tipe tot ca prostii!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614