REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Romaşcanu: Regalitatea, în România, a dat poporului şansa de a avea un exemplu netulburat de patimi politice

Romaşcanu: Regalitatea, în România, a dat poporului şansa de a avea un exemplu netulburat de patimi politice

Replica API 11 mai 2021 | 00:00 1031

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, consideră că Regalitatea a dat poporului român şansa de a avea un exemplu - "oameni care s-au pus întru totul în slujba ţării".

Lucian Romaşcanu

"Astăzi este o zi extrem de importantă, pentru că ne dă ocazia să ne mai ducem puţin în istorie, nu numai pentru a găsi un motiv de sărbătoare, ci pentru a găsi un motiv sau mai multe de reflecţie, de gândire patriotică, pentru că ceea ce noi celebrăm acum şi am celebrat ieri, ceea ce celebrăm astăzi s-a făcut prin jertfă de sânge, s-a făcut prin acţiune patriotică de oameni care au pus mai presus decât destinul lor destinul ţării", a spus, luni, Romaşcanu, în plenul Senatului, cu prilejul Zilei Independenţei României şi Zilei Regalităţii, scrie Agerpres.

Romaşcanu a explicat de ce există doar o Zi a Regalităţii şi nu una a preşedinţilor.

"Într-adevăr, astăzi este Ziua Regalităţii - am avut un mare rege, pe Carol I, care a pus România pe drumul modernităţii, am avut un alt mare rege, pe Ferdinand Întregitorul, care, prin deciziile sale, nu întotdeauna în linie cu ceea ce îi spuneau trecutul şi gândurile, a fost un mare patriot şi a făcut sau a participat la înfăptuirea României Mari. Pe de altă parte, l-am avut şi pe Carol al II-lea, sigur, nu trebuie să uităm nici asta. Totuşi, Regalitatea, în România, a dat poporului, politicienilor, guvernanţilor acelei vremi, şansa de a se uita în sus la cineva, şansa de a avea un exemplu netulburat de patimi politice, netulburat de patimi personale, ci oameni care s-au pus întru totul în slujba ţării. De asta, până acum nu se justifică să avem vreo zi a preşedinţilor, cum avem o zi a Regalităţii", a spus Romaşcanu.

Senatorul PSD a menţionat că îşi doreşte ca această clasă politică "să reuşească să distileze dintre oamenii care o reprezintă un viitor preşedinte al României la care să ne putem uita în sus cu respect".

"Şi atunci, ceea ce ne-au lăsat moştenire acei mari oameni ai istoriei se va întregi. Dar ca să ajungem acolo, vă recomand tuturor că în asemenea zile să citiţi memorii sau scrieri despre cum s-au întâmplat lucrurile acelor vremi, despre marile bătălii duse şi pe front şi în diplomaţie, astfel încât să avem o Românie independentă, recunoscută", a adăugat Romaşcanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine spui. Dar cand mentorul vostru, tatucul, hartuia la greu familia regala, nepermitandu-le accesul in tara, unde erai?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920