REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Romii care ocupau ABUZIV o clădire pe strada Lahovari au FUGIT de FRICĂ

Romii care ocupau ABUZIV o clădire pe strada Lahovari au FUGIT de FRICĂ

Replica API 10 octombrie 2020 | 00:00 3959

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a reuşit să scape de romii care ocupau abuziv imobilul de pe strada Ion Lahovari, nr. 76. Doar sperietura trasă de pe urma prăbuşirii balconului clădirii, urmată de demolarea imobilului de către autorităţi, i-a făcut pe romi să se lase duşi de acolo, după ce au fost evacuaţi în nenumărate rânduri.

În jur de 20 de persoane de etnie romă s-au adăpostit ani de zile în clădirea cu pricina, dar din cauza stării avansate de degradare s-a luat decizia ca imobilul să fie demolat şi nu reabilitat, lucru ce s-a şi întâmplat în urma obţinerii de către DGASPC a certificatului de urbanism pentru desfiinţarea construcţiei P+1E CORP C1 (S=160 mp), aflată pe strada Ion Lahovari, nr 76.

Romii s-au mutat în Henri Coandă

Potrivit reprezentanţilor DGASPC, după ce clădirea a fost demolată, au plecat şi familiile de romi. Cele două familii care locuiau acolo ar fi avut depuse dosare la Primăria Constanţa pentru a primi o locuinţă în cartierul Henri Coandă, astfel a reuşit şi DGASPC să scape de ei.

“Noi am demolat clădirea, acum a rămas un teren gol. Romii au plecat singuri, erau două familii. Noi i-am tot avertizat să plece pentru că imobilul era periculos, era într-o stare avansată de degradare. Când a fost scandalul cu balconul căzut, atunci au plecat şi ei, dar de frică. Din câte ştim noi, aveau dosare depuse pentru a primi adăpost la Henri Coandă. Acum terenul unde a fost construit imobilul este gol şi aparţine de Consiliul Judeţean”, au explicat reprezentanţii DGASPC pentru reporterii Replica.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe strada Ion corvin sunt 2 cotete cu tigani care sta sa cada oricand!! Problema majora e ca aceste cotete sunt adevarate focare de infectii,aflate la nici 15 m de liceul sportiv Nicolae Rotaru unde se stie ffff bine ca aici se vand droguri,etnobotanice,etc,pe langa care trec zilnic zeci de elevi,si oricand se poate intampla o tragedie !! Poate actualul primar sa rezolve problemele de acest gent urgent!!!
1
0
Se scrie rromi dar se pronunta tigani
3
0
Ce panarama de articol! Tot ce e scris s a intamplat anul trecut sau acum 2 ani! Ziarista asta in lipsa de subiecte scoate de la naftalina evenimente din trecut! Ideea ce reiese este: Cum adica autoritatile nu pot evacua niste ciori care pe deasupra au distrus si cladirea! Nu era pe inventarul CJC? Cine plateste pentru niste ciori infractoare si pentru incompetenta celor din CJC si alte organe din Cta care nu si fac datoria prin fisa postului? Sa li se impute! Ca tot noi contribuabilii constanteni platim! Si nu avem de exemplu un Spital de copii ca platim campusul din Henri Coanda!
4
0
romii locuiesc in rominia si vorbesc limba romani
2
6
romii locuiesc in rominia si vorbesc limba romani
3
6
O bomba ceva in Henri Coanda? Nu rezolvam?
13
0
Combinatia dintre comunisti si tigani a distrus multe cladiri valoroase din centrele marilor orase.
8
0
centrele oraselor sint infestate de tiganime.tiganul nu sta decit pe linga roman,ca sa.l fure de curent,apa,bani,produse si sa.i vinda prostii.Nu cumparati de la tigani! votati pesede care ingrasa tiganii pe banii nostri.
17
0
Ca nu a cazut casa....cu ei inauntru. Cea mai imputita rasa de pe fata pamantului.
20
0
Stau o gramada fara forme legale prin tot orasul: Str Atelierelor, Cuza Voda, Piata Chiliei, Lupoaica, Anadolchioi, Oborului, Ion Corvin etc etc
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108