REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Romnaţional, în război pentru paza obiectivelor ANIF

Romnaţional, în război pentru paza obiectivelor ANIF

Replica API 2 mai 2013 | 00:00 775

În joc sunt milioane de euro şi sute de locuri de muncă

În joc sunt milioane de euro şi sute de locuri de muncă

Firma constănţeană de pază Romnaţional SRL riscă să rămână fără contractele pentru paza obiectivelor ANIF din judeţele Constanţa şi Tulcea, după ce conducerea Ministerului Agriculturii a cedat aceste servicii unei alte firme. Aparent, Romnaţional continuă să asigure paza obiectivelor din Constanţa şi Tulcea, după ce a semnat pe 25.02.2013 o prelungire a contractului încheiat cu ANIF pe 23.05.2013. Potrivit autorităţii contractante, Romnaţional primeşte 925.139 lei, fără TVA, prin actul adiţional parafat în luna februarie a acestui an. Ar putea fi însă ultimul contract semnat cu ANIF, după o colaborare care a început încă din 2007. În prezent, Romnaţional se judecă la Curtea de Apel Bucureşti cu ANIF şi firma desemnată de agenţie să asigure paza obiectivelor sale din toată ţara, contra sumei de 7 milioane de euro.

Constănţenii reclamă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care a respins, pe 5 aprilie a.c., contestaţia Romnaţional cu privire la atribuirea serviciilor de pază a obiectivelor ANIF din judeţele Constanţa şi Tulcea pentru o perioadă de 10 luni firmei Guard One Alarm System SRL din Bucureşti. Administratorul Romnaţional, Iulian Zagaevschi, susţine că alegerea ANIF, susţinută şi de decizia CNSC, prejudiciază grav atât interesele agenţiei de stat, cât şi firma constănţeană de pază. ANIF ar fi prejudiciată pentru că firma bucureşteană nu este în stare să ofere serviciile de pază asumate, astfel încât hoţii ar putea fura în linişte din patrimoniul agenţiei, iar Romnaţional ar avea de suferit întrucât pierderea contractului înseamnă concedierea celor 400 de agenţi care asigurau paza obiectivelor din judeţele Constanţa şi Tulcea. Reprezentantul Romnaţional susţine în plângerea înaintată Curţii de Apel Bucureşti că firma constănţeană cunoaşte în amănunt caracteristicile obiectivelor ANIF din Constanţa şi Tulcea, dar cu toate acestea a fost preferată Guard One Alarm System, care a venit cu o ofertă de preţ nerealistă. Şeful de la Romnaţional spune că cei de la Guard One Alarm System nu ar putea acoperi nici măcar plata salariilor din oferta înaintată şi acceptată de ANIF, respectiv 7,9 lei/oră/post şi 15 lei/oră/patrulă. Zagaevschi arată că, pentru paza non stop a obiectivelor ANIF, care înseamnă acoperirea unui traseu de 1.000 de kilometri în judeţul Constanţa şi de 450 kilometri în judeţul Tulcea, tariful minim care poate fi perceput ar fi de 8,25 lei/oră/post, în care intră combustibilul auto, roviniete, asigurări auto şi salarizarea personalului la nivelul minim impus prin legislaţie. Din calculele prezentate de Romnaţional magistraţilor de la Curtea de Apel, reiese că, dacă cei de la Guard One Alarm System ar presta în realitate servicii de pază la preţul prezentat şi declarat câştigător de ANIF, după cele 10 luni de contract ar avea pierderi de 276.956,36 lei. Curtea de Apel va da o soluţie în acest dosar pe 13 mai, dată la care Romnaţional află dacă pierde sau nu contractul. Dincolo de argumentaţia prezentată de firma constănţeană în documentul înaintat Curţii de Apel Bucureşti, stau şi câteva elemente foarte interesante legate de Guard One Alarm System şi succesul de care s-a bucurat oferta sa în faţa şefilor de la ANIF. Firma desemnată de Ministerul Agriculturii să asigure paza obiectivelor ANIF din toată ţara pentru 7 milioane de euro este patronată de afaceristul bucureştean Silvian Pena. Originar din Teleorman, patronul Guard One Alarm System este, potrivit publicaţiei "Puterea", rudă cu Emanoil Pena, fost şef al APIA Teleorman şi numit director general adjunct al Direcţiei Generale Control şi Antifraudă din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu puţin timp înainte de atribuirea acestui contract.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614