REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rompetrol, investiţie de 1 milion USD la Petromidia

Rompetrol, investiţie de 1 milion USD la Petromidia

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 319

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a finalizat proiectul de ecologizare a unui sit contaminat istoric cu produse petroliere în limitele legislaţiei de mediu, aflat pe suprafaţa platformei Petromidia. Investiţia companiei în implementarea proiectului de tratare a zonei s-a ridicat la 1 milion USD. "Ecologizarea zonei Facle-Halde-Şenal, perimetru menţionat în Inventarul naţional de situri contaminate istoric din România reprezintă o reafirmare a angajamentului Grupului Rompetrol privind respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, precum şi respectarea angajamentelor pentru protejarea perimetrelor utilizate în activităţile platformei Petromidia. Astfel, Rompetrol îşi îndeplineşte responsabiliăţile de ordin moral pe care le implica promovarea şi protecţia sănătăţii, siguranţei angajaţilor şi partenerilor, comunităţilor situate în vecinătatea locurilor în care îşi desfăşoară activitatea", a declarat Felicia Andrei, QHSE Group manager, Rompetrol Rafinare.

Lucrările de ecologizare au fost realzate de firme specializate în acest domeniu, s-au derulat pe parcursul a 2 ani şi au constat în ecologizarea unei suprafeţe de 5.000 m2, respectiv tratarea reziduurilor cu conţinut de produse petroliere grele, în concentraţie sub nivelul pragului de alertă admis, în conformitate cu legislaţia de mediu. Tehnologia de decontaminare a constat în tratamentul enzimatic al zonei afectate, efectuându-se, în paralel, recuperarea produsului petrolier şi pomparea apei curate în staţia de epurare proprie. Etapele proiectului au presupus investigaţiile iniţiale (efectuarea de analize, stabilirea reţetei tratamentului adecvat), execuţia propriu-zisă, corecţiile dozajelor de enzime în funcţie de diferitele grade de contaminare din teren şi refacerea ecologică. După finalizarea ecologizării, perimetrul a fost înierbat, împrejmuit cu pomi şi redat utilizării industriale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614